Дуже смачний легкий салат з молодої капусти та свіжих огірків чудово доповнить ситні другі страви. Найкраще він смакує до молодої картоплі. А для тих, хто хоче трішки схуднути до літнього сезону, ніжний капустяний салат з огірками — саме те, що потрібно! Такий салат можна приготувати з різними заправками. Сьогоднішній мій рецепт — це класична овочева закуска, яка заправлена соняшниковою олією та оцтом.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Капуста, Кріп, Огірок, Оцет, Сіль, Соняшникова олія, Цукор
Інгредієнти:
- молода капуста – 400 гр.;
- огірки – 150 гр.;
- цибуля молода або зелена – 30 гр.;
- зелень кропу – 30 гр.;
- оцет столовий 9% – ½ ст. л;
- кухонна сіль – ⅓ ч. л.;
- цукор – ⅓ ч. л.;
- олія соняшникова – 15 гр.
Як приготувати салат з молодої капусти
Щоб салат був легким та ніжним, капусту потрібно сікти довгим гострим ножем. Качан промиваємо під проточною водою, струшуємо вологу, на обробній дошці розрізаємо наполовину, далі кладемо набік та починаємо шинкувати капусту тонкими смужками.
Нашатковану капусту кладемо у глибоку миску, притрушуємо її цукром та сіллю та акуратно, але сильно мнемо руками до виділення соку. Окрім соку, капуста стане м’якшою.
Огірочки також ретельно миємо під проточною водою, відрізаємо носики та хвостики, знімаємо шкірку ножиком або за допомогою овочечистки.
Далі нарізаємо очищені огірки рівними тонкими кружечками.
Нарізані огірочки додаємо у миску до капустки.
Для цього вітамінного салату я беру зелене перо цибулі, або молоді цибулинки, які ще не мають такої гіркоти, як стара цибуля. Очищаємо від шкірки цибулинки та нарізаємо кільцями тоненько-тоненько. Якщо брати зелене перо, то його потрібно промити, відрізати верхівку, видалити прозору плівку та просто дрібно нарізати.
Кріп гарненько промиваємо, обриваємо ніжні гілочки (жорсткі стебла не використовуємо) та дрібненько шаткуємо.
Ось і все, весняний салат, практично, готовий. Додаємо до нього рослинну олію, оцет та перемішуємо.
Перед подачею до столу легкому овочевому салату потрібно дати настоятися протягом 5-10 хвилин. За цей час зелень та овочі просочаться соками та ароматами один одного, від чого салат стане смачнішим та ароматнішим. Ніжний та вітамінний салат зі свіжої молодої капусти з огірочками перед подачею можна перекласти у велику салатницю, а можна подати до столу в порційних піалах, як у мене на фото.
Салат з молодої капусти можна приготувати і без додавання огірків, просто з капусти з зеленню. Він буде таким же смачним. Потрібно просто дотримуватися послідовності приготування та кількості інгредієнтів.
Смачного!