Дуже важливо вміти готувати страви, на які не потрібно витрачати багато часу. Смачний салат з маринованими грибами, огірками та картоплею саме те, що треба. А коли картоплю зварити заздалегідь, то на приготування страви піде лише кілька хвилин. Докладний рецепт з покроковими фото дещо пришвидшить процес приготування цього смачного та красивого салату.
Інгредієнти: Гриби мариновані, Зелена цибуля, Картопля, Кріп, Огірок, Рослинна олія, Сіль
Як приготувати салат з маринованих грибів
Головне, щоб пропорції основних складників були однаковими.
Для салату потрібно зварити 4-5 картоплин середнього розміру. Це десь 250 грамів. Потім, остудити її та відправити на 10-12 годин в холодильник. Можна залишити картоплю в холодному місці й на довше, але не більше, ніж на 2-3 дні. Ця процедура допоможе легше подрібнювати овоч, тобто при нарізуванні він не буде кришитися.
Свіжий огірок, вагою 250 грамів, необхідно нарізати на невеликі брусочки.
Потім, слід підготувати 250 грамів маринованих грибів (це якраз півлітрова банка). Можна використовувати лисички маленького розміру (на фото) або опеньки. Якщо в грибів невеличкі шапочки та довгі ніжки, то подрібнювати їх не треба. Слід лише злити маринад та викинути спеції.
40 грамів зелені цибулі та декілька гілочок свіжого кропу необхідно помити та подрібнити.
Після цього, потрібно з’єднати всі компоненти в одному салатнику.
Додати до них сіль і рослинну рафіновану олію.
Готовий салат з маринованими грибами можна подавати порційно або розмістивши його в креманки.
Все дуже просто, залишається тільки скуштувати та переконатися в цьому самостійно. Такий салат стане смачною прикрасою пісного столу чи звичайного сімейного застілля.