Свою гастрономічну популярність крабові палички завоювали вже давно. Найчастіше даний продукт використовується для того, щоб приготувати дуже смачні домашні салати, в тому числі, і на святковий стіл. Кулінарний успіх крабових паличок криється не тільки в їх привабливому смаку, але і у відмінній сполучуваності з іншими інгредієнтами. Ось і в нашому блюді крім основного компонента – крабових паличок – використовують ще сир, яблуко, яйця. Всі подробиці про те як готувати найсмачніший салат з крабовими паличками і сиром, яблуком і яйцем демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Крабові палички, Майонез, Сир, Сіль, Цибуля, Яблуко, Яйце
Складові:
- палички крабові (розморожені) – 7 шт.;
- сир (твердих сортів) – 80 гр;
- яблуко (краще з кисло-солодким смаком) – 1 шт.;
- яйце відварне (куряче) – 2 шт.;
- майонез – до смаку;
- цибуля (свіжа зелена) – кілька пір’їн;
- сіль – на свій смак та за потребою.
Як зробити шаровий салат з крабовими паличками, сиром і яблуком
Відварені круто яйця ділимо на складові: білки і жовтки. Першим шаром викладемо натерті білки. Присолюємо. Промажемо їх майонезом. Я люблю використовувати домашній майонез. Рекомендую майонез наносити сіточкою.
Наступний шар буде сирним. Його, також, покриваємо трохи майонезом.
За сирним піде цибульний шар. Подрібнюємо зелень, викладаємо і знову наносимо майонезну сіточку.
З паличок видаляємо упаковку, нарізаємо кільцями. Викладаємо шар з крабовою нарізкою. І її промазуємо майонезом.
Великої теркою подрібнюємо яблуко. Викладаємо яблучний шар, промазуємо і його соусом.
Завершальний шар – з натертих жовтків.
Прибираємо кільце і, за бажанням та відповідно до тематики свята, свій шарами зібраний крабовий салат прикрашаємо!
Цей листковий крабовий салат з яблуком можна подавати до столу відразу, але, краще якщо ви дасте йому хоч годинку постояти в холодильнику.
Запропонований в рецепті салат з крабовими паличками, сиром і яблуком хоч і простий в приготуванні, але дуже смачний. Така холодна закуска, безсумнівно, прикрасить ваш святковий стіл.
Всім приємного перекусу!