Кожній господині важливо мати у своєму кулінарному арсеналі універсальні салати, які недовго та неважко готувати. А ще прекрасно, коли вони максимально корисні для здоров’я.
Інгредієнти: Буряк, Волоський горіх, Зелена цибуля, Майонез, Пророщені зерна, Сіль, Сметана, Часник
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Ось один з таких рецептів. Салат з буряка з волоськими горіхами, часником і проростками пшениці, підходить під усі вимоги, тобто він корисний і швидко готується. Покроковий фоторецепт допоможе з легкістю справитися з цим смачним завданням. Якщо попередньо зварити буряк, то часу на приготування піде зовсім мало.
Складники:
- 1 варений буряк;
- 2 ст. л. подрібнених волоських горіхів;
- 2 ст. л. пророщених зерен пшениці;
- 2 зубки часнику;
- 3 ст. л. майонезу;
- 3 ст. л. сметани;
- 2-3 пера зеленої цибулі;
- сіль.
Як приготувати салат з буряка
Насамперед, необхідно натерти на великій тертці варений буряк середнього розміру.
Волоські горіхи також слід подрібнити.
Буряковий салат можна заправити розчавленим часником, сметаною та майонезом (в рівних пропорціях), а якщо він приготовлений в період посту, то лише олією або пісним майонезом.
Насамкінець, в салат потрібно додати пророщену пшеницю, зелень цибулі та, якщо треба, трохи солі.
Так швидко та просто салат з буряка з горіхами, часником і пророщеними зернами пшениці готовий. Страву з легкістю можна назвати універсальною, тому що вона гарно виглядатиме на столі з будь-якого приводу.
Такий салат підійде для приймання гостей і для звичайної сімейної вечері. Подібні страви приносять справжнє задоволення під час приготування.