Відомо, що осінь — це пора грибів, тому господині в цей час готують страви з додаванням грибів. Багато хто любить не тільки їсти гриби, але й відчуває справжню насолоду від їх збору. Якась годинка в лісі — і вже повний кошик грибів. Зрозуміло, що за один раз їх неможливо з’їсти. Тому господині заморожують гриби про запас. Я заготовляю гриби так: спершу проварюю їх, дрібненько кришу та кладу в морозильну камеру. А взимку така заготовка стане відмінною начинкою для пирогів, піци, салатів, рагу та вареників. Тому сьогодні я готуватиму смачні вареники з начинкою якраз із заморожених грибів. А мій рецепт з покроково відзнятими діями на фото, допоможе не упустити жодної деталі.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, Гриби, Коріандр мелений, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля, Яйце
Отже, нам потрібні:
- сіль – 2 ч. ложки;
- вода – 1 стакан;
- борошно пшеничне в/с – 2,5-3 склянки (скільки візьме тісто);
- яйце куряче – 1 штука;
- гриби лісові (опеньки) – 150 грамів;
- рослинна олія – 1 ст. ложка;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- спеції (коріандр, перець) – за смаком.
Зміст
Як приготувати вареники з грибами
Як зробити тісто на вареники
Спершу замісимо тісто. У зручному посуді змішуємо сіль з кип’яченою водою. Додаємо збовтане виделкою яйце. На обробну дошку просіюємо борошно, в центрі робимо заглиблення. Вливаємо суміш води та яйця у борошно та замішуємо тісто. На це потрібно приблизно п’ять хвилин. Колобок тіста поки відставляємо в сторону, щоб «відпочив», поки ми будемо готувати начинку.
Як зробити грибну начинку для вареників
Як я уже зазначала вище, що гриби перед заморожуванням я відварила. Отож, тепер їх потрібно тільки розморозити та злегка обсмажити.
Очищаємо ріпчасту цибулю та дрібненько кришимо. У сковороду вливаємо рослинну олію та викладаємо гриби з цибулею. Додаємо сіль за смаком та улюблені приправи.
Якщо Ви заморозили цілі гриби, то потрібно подрібнити їх на м’ясорубці або в кухонному комбайні, використовуючи насадку «ніж-крильчатка». Виходить такий апетитний грибний фарш, як на фото.
Як ліпити вареники з грибами
Розкачуємо тісто у тонкий пласт, товщиною близько п’яти міліметрів. Круглою формою (у мене склянка) видавлюємо кружечки.
У центр кожного кружечка викладаємо грибну начинку.
Далі потрібно щільно защипати краї вареників, для певності та краси зробити гарні джгутики чи кіски, як на фото.
Вареники краще викладати у киплячу воду по 6-8 штук. Час варіння приблизно десять хвилин.
Смачні вареники з ароматною грибною начинкою залишається просто викласти на порційні тарілки, прикрасивши візерунками з майонезу та невеликими шматочками грибного фаршу.
Впевнена, що ця страва стане улюбленою у Вашій родині, і рідні будуть просити грибні вареники дуже часто. А детальний рецепт з покроковими фото, допоможе їх приготувати дуже швидко. Я на такі вареники витрачаю всього півгодини.