Дуже смачна солона скумбрія шматочками сухим способом

Дуже смачна й корисна морська риба – скумбрія продається в будь-якому магазині в замороженому вигляді. Рецептів її приготування безліч, але з усіх можна виокремити один простий і швидкий – соління скумбрії шматочками сухим способом. Риба в результаті має ніжний і приємний пряний смак. Приготувати скумбрію власноруч досить легко, тому що рецепт ілюстрований покроковими фото кожного етапу.

Складники:

  • 1-2 скумбрії;
  • 3 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • суміш сухих прованських трав;
  • чорний і духмяний перець-горошок;
  • лист лавра.

Як засолити скумбрію сухим способом шматочками

Для засолювання потрібно вибрати великі й м’ясисті рибини, вони більш жирні та смачні. Насамперед, скумбрію слід розморозити при кімнатній температурі, а не з допомогою гарячої води чи якогось іншого методу.

Найкраще помістити рибу, накриту плівкою, розморожуватися на ніч в холодильнику. Вранці скумбрія буде готова до оброблювання. Голову слід відрізати, нутрощі й чорну плівку (вона надає гіркуватості) – видалити.

Cкумбрія солона шматочками сухим способом

Після цього, скумбрію необхідно розрізати на порційні шматки.

Засолка скумбрії в домашніх умовах

Засолювати скумбрію власноруч без прянощів і, власне, без суміші для соління ніяк не вийде. Тому, потрібно змішати 3 ст. л. солі з 1 ст. л. цукру та підготувати духмяний і чорний перець, лист лавру та десертну ложку прованських трав.

Cкумбрія солона шматочками сухим способом

Рибні шматки слід посипати сіллю з цукром, спеціями, вкинути до них перець і лавровий лист. Після цього, скумбрію потрібно перекласти в лоток зі скла чи емалі та засипати залишком суміші солі та цукру.

засолювання скумбрії домашнім способом

Посудину треба накрити кришкою та відправити в холодильник. Малосольна скумбрія буде готовою до вживання вже через 3 дні. Перед подачею на стіл її потрібно звільнити від солі, навіть, злегка промивши водою.

Шматочки скумбрії слід розмістити на тарілці, посипати тонкими кільцями ріпчастої цибулі та заправити ароматною соняшниковою олією.

Cкумбрія солона шматочками сухим способом

Ідеальним гарніром до пряної солоної скумбрії стане запечена картопля.