Горбуша – смачна і, відносно, недорога риба. Красиве червоне м’ясо відрізняється ніжністю, але саме по собі не жирне. Тому, смажена або запечена риба може вийти надмірно сухою. Інша справа солона горбуша. У цієї риби, як і у її морських родичів, мало кісток, а значить її зручно ділити на філе. Але сьогодні я розповім не про це, мова піде про те, як смачно посолити горбушу в домашніх умовах. Розглянемо швидкий рецепт пряного посолу горбуші в розсолі, в результаті чого, смачна солона горбуша буде на столі вже через добу. Рецепт ілюструється покроково зробленими фото, тому, повторити його зможе кожен.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Гірчиця, Горбуша, Лавровий лист, Перець запашний горошком, Перець чорний горошком, Сіль, Цукор
Інгредієнти і посуд для засолу:
- горбуша;
- сіль;
- цукор;
- гірчиця;
- лавровий лист;
- запашний перець;
- чорний перець горошком;
- гвоздика бутончик;
- вода тепла;
- миска пластикова або емальована;
- гніт.
Як швидко посолити горбушу в домашніх умовах
Приступаючи до засолювання, головне, правильно вибрати рибу – вона повинна бути рівною, ознака того, що її не розморожували-заморожували багато разів. Якщо тушка розібрана – подивіться, щоб краї не були обвітрені або жовті. Не повинно бути вм’ятин і пошкоджень.
Горбушу розморозити в холодильнику або в холодній воді в пакеті (у мене дві рибки, приблизно, 1 кг вага).
Видалити луску, плавники, голову і хвіст.
Промити рибу і промокнути паперовим рушником.
Приготувати розсіл: на 1 літр теплої води половина склянки солі, столова ложка цукру, 3 лаврових листки, 6 горошин запашного і 10 чорного перцю, 5 гвоздик, чайну ложку гірчиці сухої. Все перемішати.
Укласти тушки в миску і залити пряним розсолом.
Зверху покласти плоску тарілку або кришку і придавити банкою з водою. Залишити рибу на добу при кімнатній температурі.
Через добу, дуже смачна солона горбуша пряного посолу готова. Залишається тільки дістати рибу, промокнути рушником і порізати на шматочки. Розкласти в блюдо і додати кільця цибулі (можна маринованої).
Якщо солона горбуша потрібна не вся, то можете прибрати рибу в холодне місце, залишивши її в розсолі, або загорнути в пакет і в холодильник. Зберігається вона так не більше, ніж три доби.
Зауважу тільки, що така риба пряного посолу виходить в міру солоною, ніжною і тане в роті! Гості оцінять ваші старання і будуть просити поділитися рецептом домашнього пряного посолу горбуші.
Солона горбуша – відео-рецепти.
Найсмачніший рецепт засолки горбуші в розсолі.
За цим рецептом засолюють не лише горбушу, але і всю червону рибу.
Дуже простий рецепт малосольної горбуші в домашніх умовах.