Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Дріжджовий пиріг з капустою – плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Прийшов сезон молодої та ніжної капусти і зараз той самий час, коли можна спекти безліч смачних виробів з цим овочем. Дріжджовий пиріг з капустою у вигляді неймовірно пишної дріжджовий плетінки з начинкою стане гарною закускою для будь-якого меню. Особливо, якщо подавати його до перших страв. Випічка з капустою відмінно доповнить і урізноманітнить смак овочевих супів, особливо томатних. Таких як борщ чи холодний гаспачо. Пиріг-плетінка виходить по-справжньому літньою, ароматної і красивою в подачі. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам освоїти приготування і красиво оформити пиріг з капустою в домашніх умовах.

Інгредієнти для тіста:

Пиріг з молодою капустою з дріжджового тіста

  • жовток – 2 шт.;
  • масло вершкове – 60 гр;
  • борошно – 450 гр;
  • дріжджі свіжі – 30 гр;
  • цукор – 30 гр;
  • сіль – 1/2 ч.л.;
  • молоко – 180 гр.

Інгредієнти для начинки:

Пиріг з молодою капустою з дріжджового тіста

  • молода капуста – 500 гр;
  • цукор – 30 гр;
  • сіль – за смаком;
  • молоко – 50 мл;
  • перець чорний – за смаком;
  • вершкове масло – 30 гр.

Як спекти дріжджовий пиріг з капустою плетінкою

Приступаючи до роботу, в першу чергу потрібно підготувати продукти, а саме: нагріти до кімнатної температури масло, молоко і яйця; просіяти борошно; вимити і просушити капусту. Розділимо приготування на етапи.

Смачна начинка з капусти для пирога

Підготовлений овоч варто нашаткувати на соломку і гарненько присипати цукром.

Пиріг з молодою капустою з дріжджового тіста

Розігріти сковороду з вершковим маслом.

Пиріг з молодою капустою з дріжджового тіста

Додати капусту і потушкувати овоч п’ять хвилин.

Пиріг з молодою капустою з дріжджового тіста

Залити молоком і тушкувати до м’якості. В кінці приготування потрібно довести начинку до смаку сіллю і меленим чорним перчиком.

Пиріг з молодою капустою з дріжджового тіста

Дріжджове тісто для капустяного пирога

Поки наша начинка вистине можна взятися за приготування тіста. Для початку, слід з’єднати тепле молоко з цукром і дріжджами.

Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

До молочної маси додати розтоплене і охолоджене вершкове масло. Додати жовтки і перемішати.

Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Просіяти в тісто борошно з сіллю і замісити туге тісто. Відправити його підніматися в тепло – на годину.

Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Як оформити пиріг з капустою плетінкою-косою

Коли наша грудочка тіста підійде, розкачати її в широкий довгий пласт.

Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Викласти по центру пласта холодну ароматну начинку з капусти.

Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Розрізати кінці тіста з боків від начинки на смужки і заплести косу, перехрещуючи смужки тіста по черзі.

Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Готову косу-плетінку викласти на змащене деко і випікати при 180 градусах до рум’яної скоринки і повністю сухої палички.

Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Подавати дріжджовий пиріг з капустою до столу охолодженим і нарізаним на шматки. Спробуйте і ви спекти таке чудове доповнення до ароматного домашньому борщу!

Дріжджовий пиріг з капустою - плетінка з начинкою з дріжджового тіста

Приготування страви займає досить багато часу, але результат того вартий. Перевагою випічки є можливість урізноманітнити начинку. Адже, капустяну начинку можна готувати по різному: в соло-варіанті, урізноманітнити цибулею, рубаним болгарським перцем, вареним яйцем, курячим філе або грибами. З будь-яким варіантом начинки капустяний пиріг вийде дуже смачний. Цікавим варіантом стане зональний пиріг-плетенка, де одна частина – з начинкою з капусти, друга – з грибами і капустою, а третя частина – з капустою і м’ясом. Спробуйте приготувати плетінку з начинкою за моїм рецептом і ви точно не залишитесь байдужими до такої ніжної і смачною капустяної випічці!