Любителям поласувати свіженькою домашньою випічкою з соковитою начинкою пропоную приготувати простий, але дуже смачний та ситний закритий дріжджовий пиріг з капустою і грибами. Такий варіант приготування випічки на дріжджовому тісті – це рецепт, який мусить мати в кулінарній скарбниці кожна господиня. Втілити його в життя самостійно в домашніх умовах вам допоможе мій покроковий рецепт, який супроводжують докладні фото процесу приготування.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Борошно пшеничне, Гриби, Дріжджі, Молоко, Морква, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Сіль, Цибуля зелена, Цукор
Необхідні компоненти:
- молоко – 1 скл.;
- рослинна олія – 8 ст. ложок;
- сухі дріжджі – 1 ст. ложка;
- цукор – 1 ч. ложка;
- сіль за смаком;
- борошно;
- свіжа капуста – 300 г;
- свіжі чи заморожені гриби (опеньки) – 150 г;
- морква – 0,5 шт.;
- зелена цибуля – 3-4 пера;
- перчик чорний за смаком;
- масло вершкове – 1 шматочок.
Зміст
Як приготувати закритий пиріг з капустою і грибами в духовці
Для приготування пирога можна використати дріжджове тісто, приготоване за будь-яким рецептом. Тому ви можете використати свій перевірений рецепт або спробувати мій варіант. Зазвичай для такої випічки я роблю тісто на молоці. Для цього, в порцію теплого молока додаю цукор та трохи солі, доливаю олію (4 ст. л.) та все перемішую. Після цього, ввожу сухі дріжджі, ще раз перемішую та даю їм час розійтися. Тим часом двічі просіваю борошно та додаю його в молоко. Замішую м’яке дріжджове тісто та прибираю в тепле місце. Коли воно достатньо підніметься, трохи обминаю та приступаю до формування пирога.
Поки тісто підходить, готую начинку для пирога. Я використовую заморожені опеньки (можна взяти будь-які інші гриби). На сковороді прогріваю 4 ст. л. олії та викладаю заморожені грибочки (попередньо розморожувати їх не потрібно). Обсмажую кілька хвилин.
В цей час нашатковую тоненько капусту та викладаю нарізку на сковороду до грибів. Компоненти начинки одразу присолюю.
Наступним кроком додаю на сковороду натерту моркву та перемішую всі компоненти.
Тушкую начинку до готовності капусти. Наприкінці приправляю складові перчиком та посипаю подрібненою зеленою цибулею. Даю начинці охолонути.
В цей час відділяю 2/3 частини тіста та розкочую круглий пласт. Викладаю тісто в форму таким чином, щоб сформувалися бортики.
Викладаю шар начинки.
Залишок тіста розкочую в пласт та накриваю ним начинку. Стик тіста декоративно заліплюю, а в по центру пирога роблю отвір.
Випікаю пиріг в духовці при температурному режимі 180 градусів протягом 30 хвилин. Після цього, виймаю та змащую поверхню пирога шматочком вершкового масла для формування рум’яної скоринки та знову відправляю пиріг в духовку ще на 5 хвилин.
На цьому, пиріг з капустяною начинкою готовий. Трохи охолоджену випічку нарізаю шматочками та подаю з чаєм. Приємного апетиту!
Пиріг з капустою і грибами з дріжджового тіста – відео-рецепти
Пропоную приготувати і інші варіанти дріжджової випічки з запропонованою сьогодні начинкою.
Це пісний пиріг. Смачний вегетаріанський пиріг готується з мінімуму складових.
З дріжджового тіста і апетитної капусти та грибів пропонуємо створити пиріг-рулет – рум’яний зовні і м’який та ошатний всередині.
І останній відео-рецепт, який хочу тут рекомендувати. Смачного всім! Готуйте з любов’ю та зі смаком!