Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці – це не тільки смачно, але і корисно. І пекти такий хліб зовсім не складно. Зараз ми розкажемо, як це зробити.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Вода, Гарбуз, Оливкова олія, Розмарин, Сіль морська, Сухі дріжджі, Цукор
Для приготування необхідно взяти:
- 1,5 чайної ложки сухих гранульованих дріжджів;
- 1/3 чайної ложки морської солі;
- дрібку цукру;
- 1 столову ложку оливкової олії;
- 360 мілілітрів теплої питної води;
- 10 грамів вершкового масла (для тіста);
- 80 грамів свіжого гарбуза (для тіста);
- 0,5 чайної ложки розмарину;
- 60 грамів вершкового масла (для гарбуза);
- 530-560 грамів борошна;
- 110 грамів свіжого гарбуза (для начинки).
Як спекти дріжджовий хліб з гарбуза в духовці
Спочатку зробіть опару. Для цього в теплій питній воді розчиніть дріжджі, додайте сіль і цукор, перемішайте і додайте борошна рівно стільки, щоб консистенція була близька до сметани. Щільно накрийте і залиште в теплі.
Тим часом починайте працювати з гарбузом. Почистіть його та поріжте на невеликі кубики. Далі тушкуйте гарбуз на вершковому маслі, посипавши половиною порції розмарину. Коли гарбуз стане м’яким, подрібніть його в блендері до однорідної маси та лишіть охолоджуватися.
Коли опара збільшиться вдвічі, додайте тепле пюре з гарбуза, перемішайте, долийте олію і всипте борошно, щоб вийшло круте тісто. Візьміть ємність, змастіть олією та покладіть туди тісто, щоб воно піднімалося. Прикрийте зверху рушником чи серветкою.
Якщо ви протикаєте тісто пальцем і дірочка лишається, значить, тісто готове і можна пекти хліб.
Далі натріть свіжий гарбуз без шкірки та насіння на дрібній тертці. На робочу поверхню насипте трохи борошна та викладіть тісто. Розкатайте його в прямокутник, викладіть зверху гарбуз та присипте другою частиною розмарину.
Згорніть тісто тричі, як на фото.
Накрийте заготовку силіконовим килимком (або пергаментом) і переверніть. Викладіть на деко, прикрийте серветкою та лишіть на 17-20 хвилин.
Зробіть на хлібі надрізи та покладіть туди по маленькому шматочку масла (10 грамів).
Випікати хліб необхідно 35 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.
Коли хліб спечеться, накрийте його та лишіть охолоджуватися. Потім загорніть в серветку.
Ось і все, ваш хліб готовий.
Ось який він в розрізі. Смачного!