Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці

Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці – це не тільки смачно, але і корисно. І пекти такий хліб зовсім не складно. Зараз ми розкажемо, як це зробити.

Для приготування необхідно взяти:

  • 1,5 чайної ложки сухих гранульованих дріжджів;
  • 1/3 чайної ложки морської солі;
  • дрібку цукру;
  • 1 столову ложку оливкової олії;
  • 360 мілілітрів теплої питної води;
  • 10 грамів вершкового масла (для тіста);
  • 80 грамів свіжого гарбуза (для тіста);
  • 0,5 чайної ложки розмарину;
  • 60 грамів вершкового масла (для гарбуза);
  • 530-560 грамів борошна;
  • 110 грамів свіжого гарбуза (для начинки).

Як спекти дріжджовий хліб з гарбуза в духовці

Спочатку зробіть опару. Для цього в теплій питній воді розчиніть дріжджі, додайте сіль і цукор, перемішайте і додайте борошна рівно стільки, щоб консистенція була близька до сметани. Щільно накрийте і залиште в теплі.

Тим часом починайте працювати з гарбузом. Почистіть його та поріжте на невеликі кубики. Далі тушкуйте гарбуз на вершковому маслі, посипавши половиною порції розмарину. Коли гарбуз стане м’яким, подрібніть його в блендері до однорідної маси та лишіть охолоджуватися.

Коли опара збільшиться вдвічі, додайте тепле пюре з гарбуза, перемішайте, долийте олію і всипте борошно, щоб вийшло круте тісто. Візьміть ємність, змастіть олією та покладіть туди тісто, щоб воно піднімалося. Прикрийте зверху рушником чи серветкою.

Якщо ви протикаєте тісто пальцем і дірочка лишається, значить, тісто готове і можна пекти хліб.

Домашній гарбузовий хліб

Далі натріть свіжий гарбуз без шкірки та насіння на дрібній тертці. На робочу поверхню насипте трохи борошна та викладіть тісто. Розкатайте його в прямокутник, викладіть зверху гарбуз та присипте другою частиною розмарину.

Домашній гарбузовий хліб

Згорніть тісто тричі, як на фото.

Домашній гарбузовий хліб

Накрийте заготовку силіконовим килимком (або пергаментом) і переверніть. Викладіть на деко, прикрийте серветкою та лишіть на 17-20 хвилин.

Дріжджовий хліб з гарбуза

Зробіть на хлібі надрізи та покладіть туди по маленькому шматочку масла (10 грамів).

Дріжджовий хліб з гарбуза

Випікати хліб необхідно 35 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.

Домашній гарбузовий хліб

Коли хліб спечеться, накрийте його та лишіть охолоджуватися. Потім загорніть в серветку.

Домашній гарбузовий хліб

Ось і все, ваш хліб готовий.

Дріжджовий хліб з гарбуза

Ось який він в розрізі. Смачного!

Дріжджовий хліб з гарбуза