Дріжджові смажені пиріжки з фаршем на сковороді

Жодна з господинь не відмовиться мати в записнику простий рецепт смачних домашніх дріжджових пиріжків із м’ясом. Смачно буде, якщо використати для начинки дієтичний фарш індички. Але тут все залежить від власних уподобань. У домашніх дріжджових смажених пиріжків із фаршем “приваблива” не лише ситна начинка, а й смачне апетитне тісто.

Складники:

  • 3 склянки пшеничної муки;
  • 1 склянка ледь підігрітої води;
  • 20 грамів свіжих дріжджів;
  • сіль і чорний перець у меленому вигляді (за смаком);
  • 1 ч. л. цукрового піску;
  • 300 грамів індичого фаршу;
  • половинка ріпчастої цибулини;
  • рослинна олія.

Зміст

Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків

Насамперед, необхідно замісити на свіжих дріжджах тісто. Дріжджі слід подрібнити руками на крихти, з’єднати їх із цукром і сіллю та залити все теплою водою.  Перемішувати потрібно доти, доки спеції не розчиняться. Після чого, треба додати декілька столових ложок муки. Всього через 10-15 хвилин утвориться опара. Потім, до неї необхідно досипати невеликими порціями решту муки, декілька ложок рослинної олії та замісити тісто для майбутніх пиріжків із фаршем. Після цього, воно повинно постояти в теплому місці не менше, ніж 1 годину. Готове тісто потрібно обім’яти на присипаній борошном поверхні.

М'ясні пиріжки смажені на сковороді

Як приготувати фарш для начинки пиріжків

Робити начинку зовсім не складно. Потрібно лише готовий або самостійно приготований фарш індички перекласти в зручну посудину.

М'ясні пиріжки смажені на сковороді

Додати до м’ясного компоненту для начинки дрібно нарізану ріпчасту цибулину.

М'ясні пиріжки смажені на сковороді

Приправити фарш індички сіллю та меленим чорним перцем (можна додати ще й червоного). Варто не забувати, що коли мова йде про спеції, то тут все залежить від смакових уподобань.  Після ретельного перемішування всіх складників, начинка для пиріжків готова.

М'ясні пиріжки смажені на сковороді

Як ліпити пиріжки з дріжджового тіста з м’ясним фаршем

Для формування пиріжків, тісто слід розділити на однакові шматки.

М'ясні пиріжки смажені на сковороді

Потім, кожен з них потрібно розгорнути в не дуже тоненький коржик.

М'ясні пиріжки смажені на сковороді

Викласти на кружечки тіста м’ясну начинку.

М'ясні пиріжки смажені на сковороді

Опісля, защіпнути краї пиріжків.

Дріжджові смажені пиріжки з фаршем на сковороді

Як правильно смажити пиріжки на сковороді

Смажитися пиріжки повинні на розігрітій сковорідці з достатньою кількістю будь-якої рослинної олії швом донизу.

Дріжджові смажені пиріжки з фаршем на сковороді

Смажити необхідно з обох боків. Потім, слід вийняти їх і помістити на паперову цупку серветку, щоб позбутися зайвої олії.

Дріжджові смажені пиріжки з фаршем на сковороді

Готові смажені пиріжки з фаршем виглядають неабияк апетитно.

Дріжджові смажені пиріжки з фаршем на сковороді

Подавати смажені пиріжки з фаршем потрібно в гарячому вигляді. Разом з ними добре смакуватимуть улюблені напої або салати.

Для зручності, під час приготування, можна переглядати відео-рецепт смажених пиріжків із м’ясом на сковороді.