Дріжджові пиріжки з лівером – це проста і смачна страва, яка точно всім сподобається.
Інгредієнти: Дріжджове тісто, Корінь селери, Лавровий лист, Легке, Морква, Перець чорний горошком, Перець чорний мелений, Печінка, Серце яловиче, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування спочатку необхідно замісити дріжджове тісто, а потім приготувати начинку з таких інгредієнтів:
- легеня яловича або свиняча – 200 грамів;
- печінка яловича – 200 грамів;
- серце яловиче – 200 грамів;
- корінь селери – невеликий шматочок;
- морква – 1 штука;
- цибуля – 3 (1 штука для варіння ліверу і 2 штуки для фаршу);
- перець чорний горошком;
- перець чорний молотий;
- лавровий лист;
- соняшникова олія;
- сіль.
Як зробити пиріжки з лівером смажені на сковороді
Щоб приготувати лівер, спочатку треба взяти в рівних пропорціях серце, печінку та легеню, почистити від плівок та інших непотрібних частин.
Далі поріжте все шматочками, залийте холодною водою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, скрутіть вогонь до мінімального та варіть протягом 5-ти хвилин. Далі злийте воду, м’ясо промийте та залийте свіжою водою. А після цього покладіть в каструлю миту, але неочищену цибулину з лушпинням, моркву і шматочок кореня селери.
Доведіть лівер до кипіння і варіть так, щоб вода потроху кипіла. В середині варіння киньте кілька горошин чорного перцю горошком і лавровий лист, додайте сіль. Варити субпродукти треба 1-1,5 години, потім дістати шумівкою та викласти на тарілку для охолодження.
Коли все вистигне, перекрутіть лівер на м’ясорубці.
Після цього візьміть 2 цибулини, дрібно поріжте та трохи обсмажте на олії.
Далі додайте фарш з ліверу і продовжуйте обсмажувати. Після цього посоліть, поперчіть за смаком та лишіть, щоб начинка повністю охолола.
Далі можна починати ліпити пиріжки.
Як ліпити пиріжки для смаження
Тісто треба розділити на джгути, а їх порізати на шматки, з яких будете ліпити пиріжки.
Кульки з тіста розкатайте в коржики, та викладіть на них фарш чайною ложкою.
Защіпніть пиріжки, як на фото. Щоб легше було працювати – змастіть пальці олією.
А тепер розігрійте олію на пательні і обсмажте на ній пиріжки.
Потім складіть пиріжки в глибоку миску та накрийте рушником, щоб вони трохи дійшли.
Ось і все. Тепер можете їсти смачні пиріжки та пригощати ними рідних.