Дріжджові пиріжки з лівером смажені на сковороді

Дріжджові пиріжки з лівером – це проста і смачна страва, яка точно всім сподобається.

Для приготування спочатку необхідно замісити дріжджове тісто, а потім приготувати начинку з таких інгредієнтів:

  • легеня яловича або свиняча – 200 грамів;
  • печінка яловича – 200 грамів;
  • серце яловиче – 200 грамів;
  • корінь селери – невеликий шматочок;
  • морква – 1 штука;
  • цибуля – 3 (1 штука для варіння ліверу і 2 штуки для фаршу);
  • перець чорний горошком;
  • перець чорний молотий;
  • лавровий лист;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

Як зробити пиріжки з лівером смажені на сковороді

Щоб приготувати лівер, спочатку треба взяти в рівних пропорціях серце, печінку та легеню, почистити від плівок та інших непотрібних частин.

Пиріжки з лівером

Далі поріжте все шматочками, залийте холодною водою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, скрутіть вогонь до мінімального та варіть протягом 5-ти хвилин. Далі злийте воду, м’ясо промийте та залийте свіжою водою. А після цього покладіть в каструлю миту, але неочищену цибулину з лушпинням, моркву і шматочок кореня селери.

Доведіть лівер до кипіння і варіть так, щоб вода потроху кипіла. В середині варіння киньте кілька горошин чорного перцю горошком і лавровий лист, додайте сіль. Варити субпродукти треба 1-1,5 години, потім дістати шумівкою та викласти на тарілку для охолодження.

Пиріжки з лівером

Коли все вистигне, перекрутіть лівер на м’ясорубці.

Пиріжки з лівером

Після цього візьміть 2 цибулини, дрібно поріжте та трохи обсмажте на олії.

Пиріжки з лівером

Далі додайте фарш з ліверу і продовжуйте обсмажувати. Після цього посоліть, поперчіть за смаком та лишіть, щоб начинка повністю охолола.

Начинка з ліверу для пиріжків

Далі можна починати ліпити пиріжки.

Ліверна начинка для пиріжків

Як ліпити пиріжки для смаження

Тісто треба розділити на джгути, а їх порізати на шматки, з яких будете ліпити пиріжки.

Пиріжки з лівером

Кульки з тіста розкатайте в коржики, та викладіть на них фарш чайною ложкою.

Пиріжки з лівером

Защіпніть пиріжки, як на фото. Щоб легше було працювати – змастіть пальці олією.

Пиріжки з лівером

А тепер розігрійте олію на пательні і обсмажте на ній пиріжки.

Дріжджові пиріжки з лівером смажені на сковороді

Потім складіть пиріжки в глибоку миску та накрийте рушником, щоб вони трохи дійшли.

Смачні смажені пиріжки з лівером

Ось і все. Тепер можете їсти смачні пиріжки та пригощати ними рідних.