Скажіть, коли востаннє ви смакували домашніми пиріжками з картоплею? Давненько? Пропоную це негайно виправити та приготувати смажені пиріжки на сковороді. Дріжджове тісто у цьому рецепті готується досить просто, а інгредієнти для пиріжків є досить бюджетними.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Карамель, Картопля, Кріп, Рослинна олія, Сіль, Сухі дріжджі, Цукор
Я переконана, що коли ви скуштуєте ці пиріжки, вони будуть з’являтися на вашому столі дуже часто. Тому, раджу зберегти цей рецепт на майбутнє. Тим більше, що він є досить детальним і з фотографіями кожного процесу.
Для тіста беремо:
- вода – 1 склянка;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- дріжджі сухі – 11 г (1 пакетик);
- рослинна олія – 3-4 ст. ложки;
- борошно.
Для начинки:
- картопля – 3 шт.;
- кріп.
Зміст
Як зробити начинку з картоплі для пиріжків
Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки й відварюємо.
Воду, у якій варилася картопля, зливаємо в миску для тіста.
Не зважайте на невеликі шматочки картоплі, які можуть залишитися у воді.
Картоплю товчемо, солимо й додаємо подрібнений кріп. Якщо ви хочете зробити начинку ситнішою, можна додати обсмажене сало або печінку.
Як приготувати тісто на пиріжки смажені з картоплею
До теплого картопляного відвару додаємо цукор, пакетик дріжджів і 2 столові ложки борошна.
Тісто краще залишити хвилин на 20, щоб воно трохи піднялося. Завдяки цьому пиріжки будуть пишніші.
У варіанті, який я використала для свого фоторецепту, цей крок я пропустила. Можна робити обома способами.
Вливаємо олію і гарненько вимішуємо тісто. Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб воно трохи піднялося.
Як ліпити пиріжки
Сухі, чисті руки змащуємо олією.
Відриваємо від великої кулі тіста невеликі шматочки, розправляємо руками й викладаємо начинку.
Сформовані пиріжки викладаємо на дошку.
Як смажити пиріжки
Розігріваємо рослинну олію на сковороді. Смажимо наші пиріжки з обох сторін до утворення золотавої скоринки.
Пиріжки краще смажити без кришки, тому що під нею може зібратися конденсат і олія почне стріляти.
Пиріжкам краще охолонути перед подачею на стіл, тому що гаряча випічка не надто корисна для шлунка.
Готові пиріжки чудово смакують зі сметаною! Особливо, домашньою! Смачного, друзі!