Дріжджові пиріжки з картоплею смажені на сковорідці

Скажіть, коли востаннє ви смакували домашніми пиріжками з картоплею?  Давненько?  Пропоную це негайно виправити та приготувати смажені пиріжки на сковороді.  Дріжджове тісто у цьому рецепті готується досить просто, а інгредієнти для пиріжків є досить бюджетними.

Я переконана, що коли ви скуштуєте ці пиріжки, вони будуть з’являтися на вашому столі дуже часто. Тому, раджу зберегти цей рецепт на майбутнє. Тим більше, що він є досить детальним і з фотографіями кожного процесу.

Дріжджові пиріжки з картоплею смажені на сковорідці

Для тіста беремо:

  • вода – 1 склянка;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • дріжджі сухі – 11 г (1 пакетик);
  • рослинна олія – 3-4 ст. ложки;
  • борошно.

Для начинки:

  • картопля – 3 шт.;
  • кріп.

Як зробити начинку з картоплі для пиріжків

Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки й відварюємо.

Начинка з картоплі для смажених пиріжків

Воду, у якій варилася картопля, зливаємо в миску для тіста.

Дріжджові пиріжки з картоплею смажені на сковорідці

Не зважайте на невеликі шматочки картоплі, які можуть залишитися у воді.

Начинка з картоплі для смажених пиріжків

Картоплю товчемо, солимо й додаємо подрібнений кріп.  Якщо ви хочете зробити начинку ситнішою, можна додати обсмажене сало або печінку.

Як приготувати тісто на пиріжки смажені з картоплею

До теплого картопляного відвару додаємо цукор, пакетик дріжджів і 2 столові ложки борошна.

Дріжджові пиріжки з картоплею смажені на сковорідці

Тісто краще залишити хвилин на 20, щоб воно трохи піднялося.  Завдяки цьому пиріжки будуть пишніші.

У варіанті, який я використала для свого фоторецепту, цей крок я пропустила.  Можна робити обома способами.

Дріжджові пиріжки з картоплею смажені на сковорідці

Вливаємо олію і гарненько вимішуємо тісто.  Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб воно трохи піднялося.

Як приготувати тісто для смажений пиріжків

Як ліпити пиріжки

Сухі, чисті руки змащуємо олією.

Як ліпити пиріжки з картоплею

Відриваємо від великої кулі тіста невеликі шматочки, розправляємо руками й викладаємо начинку.

Як ліпити пиріжки з картоплею

Сформовані пиріжки викладаємо на дошку.

Як смажити пиріжки

Розігріваємо рослинну олію на сковороді. Смажимо наші пиріжки з обох сторін до утворення золотавої скоринки.

Як смажити пиріжки з картоплею

Пиріжки краще смажити без кришки, тому що під нею може зібратися конденсат і олія почне стріляти.

Як смажити пиріжки з картоплею

Пиріжкам краще охолонути перед подачею на стіл, тому що гаряча випічка не надто корисна для шлунка.

Дріжджові пиріжки з картоплею смажені на сковорідці

Готові пиріжки чудово смакують зі сметаною! Особливо, домашньою! Смачного, друзі!