Меренговий рулет – це вишукано смачний десерт зі збитих і запечених яєчних білків з цукром, який після охолодження начиняється вершковим кремом з ягодами. Він дуже ніжний і не містить глютену, адже готується білковий корж-безе без муки. Кажуть, що цей французький меренговий рулет з полуницею та збитими вершками був високо оцінений знаменитою на весь світ балериною Анною Павловою. Більше того, саме на її честь і був створений цей білосніжний, смачний та легкий десерт із білків. Треба зауважити, що білковий рулет і дійсно виходить таким же ніжним та повітряним, мов танець великої балерини. Як приготувати цей вишукано смачний десерт з меренги детально розповідаю в цьому рецепті з покроково зробленими фото. Обов’язково приготуйте його в домашніх умовах і отримайте справжню насолоду від чарівної текстури і смаку!
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Кукурудзяний крохмаль, Лимонний сік, Мигдальний пудра, Полуниця, Сіль, Цукрова пудра, Яйце
Інгредієнти для рулету:
- 4 курячих білка від великих яєць;
- маленька щіпка солі;
- 1/3 ч. ложки лимонного соку;
- 250 грам ванільної цукрової пудри;
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю;
- 1 ст.ложка мигдального борошна.
Начинка для рулету:
- 400 мл 33% -38% охолоджених вершків;
- 100 грам цукрової пудри;
- 400 грам свіжої полуниці.
Зміст
Як приготувати меренговий рулет з вершками і полуницею
Як зробити меренгу для тіста
- Для початку, включимо розігрів духовки на 180 градусів.
- У глибокому посуді починаємо збивати білки до появи перших бульбашок і, не зупиняючи збивання, додаємо сіль з лимонним соком.
- Потім, порційно всипаємо цукрову пудру. Продовжуємо збивати білки до стану пташиного дзьоба або до стійких піків, як на фото.
Як спекти білковий корж
Щоб спекти меренгу, пергаментом застилає деко, промазуємо його тонким шаром вершкового масла і викладаємо збиті білки. Розподіляємо тісто по всьому пергаменту, зверху розпилюємо миндальную мукою чи то пудру.
Звертаю увагу, що її зовсім не обов’язково купувати в магазині. Можна просто взяти потрібну кількість мигдалю, залити окропом і зняти коричневу шкірку. Потім просушити його в духовці, остудити і подрібнити в кавомолці до стану пудри. Більш подробно про приготування мигдальної муки в домашніх умовах можете дізнатись перейшовши за посиланням у інгредієнтах.
Ставимо деко на середній рівень духовки і випікаємо корж 18-20 хвилин. Час випічки може змінюватися, як в більшу, так і в меншу сторону. Готова меренга збільшиться в обсязі і набуде рівномірну кремову корочку. З метою перевірити її готовність, також, можна проколоти білковий корж дерев’яною паличкою. Вона повинна бути суха і ніяких залишків білків на ній не повинно бути.
Накриваємо деко рушником і перевертаємо його разом з готовою меренгою. Обережно видаляємо пергамент і охолоджуємо меренгу.
Як збити вершки для крему
Беремо добре охолоджені вершки і збиваємо їх на середній швидкості міксера. По одній столовій ложці всипаємо цукрову пудру, кількість якої ви можете збільшувати за своїм бажанням. Вершки потрібно збити до гарної стійкої і щільної структури. Слідкуйте за тим, щоб не перебити їх. Адже, вони не мають відсіктися і перетворитися на масло.
Відразу після збиття викладаємо вершки на холодну меренгу (!). Якщо викласти отриманий вершковий крем на теплу меренгу, то вона потечуть і весь десерт зіпсується. Отже, викладаємо вершки по всій поверхні коржа, але трохи на доходимо до краю, до якого будемо скручувати рулет. Це дозволить звернути десерт так, щоб вершки залишились у середині, а не виповзли з десерту. Зверху на вершки викладаємо нарізану свіжу полуницю.
За допомогою рушнику звертаємо меренгу в рулет, перекладаємо його на тверду поверхню і прибираємо в холодильник на дві-три години.
Після того як наш десерт охолоне і застигне він готовий до нарізки і подачі на стіл.
Дістаємо меренговий рулет з полуницею та вершками і за допомогою гострого ножа обрізаємо його по краях. Ніж повинен бути обов’язково гострим, щоб мінімально натискати на десерт при нарізанні. Адже він настільки ніжний, що його легко можна пошкодити. Нарізання обов’язково має відбуватись дуже гострим ножем при дуже легкому натисканні.
Відрізавши шматочок вершкового меренгового рулету з мигдальною пудрою і полуницею і, поки ніхто не бачить 😉 , насолоджуємося першим шматочком такого ароматного і надзвичайно ніжного французького білкового десерту.
Меренговий рулет – відео-рецепти
Від ютуб-каналу “Сімейна кухня” приголомшливо смачний меренговий рулет з малиною і вершковим кремом з маскарпоне. Повторив цей відео-рецепт дома отримаєте дивовижний десерт з хрусткого безе зовні і м’якою нугой всередині, з горіхами і кокосовою стружкою, з вершковою кремовою начинкою і малиною. Обов’язково оцініть самі, як це смачно.
Наступний відео-рецепт – рулет-безе від каналу “Самое Вкусное”. Приготуйте разом з автором відео дуже смачний і легкий меренговий рулет з маскарпоне і ягодами. Готується швидко і просто.
Разом з ютуб-каналом “Рецепти з сиром Violette” пропонуємо спекти ніжний фісташковий меренговий рулет з ягодами та кремом на основі сиру Violette.
Обов’язково спробуйте приготувати і цей шалено ніжний і дуже популярний білковий десерт з фисташками и малиною з каналом “Пампушка ТВ”. Рулет зроблено з повітряного безе і подрібнених фісташок, ніжний крем на основі вершків, маскарпоне і свіжі ягідки малини всередині. Словами його смак не передати – краще приготуйте його своїми руками дома.
І на закуску – самий-самий-самий супер-супер-супер смачний, вишуканий та оригінальний відео-рецепт від “Alex&Milana” – меренговий рулет з фисташками та ягодами.
Шукайте нові ідеї, експериментуйте та насолоджуйтесь вишуканим смаком випічки, зробленої в домашніх умовах власноруч.