Смачна, пряна, солона, щільної текстури червона риба ідеально доповнить будь-яке святкове застілля. В статті йтиметься про домашнє засолювання риби з горілкою та прянощами, а це можливість, за дуже короткий час, приготувати смачний рибний делікатес. Цим способом засолювати можна будь-яку рибу, не лише червону. Без горілки в запропонованому маринаді ніяк, адже саме завдяки їй риба в результаті має пружну структуру та “симпатичний” блиск. Аромат алкоголю швидко випаровується під час маринування. Така холодна рибна закуска гарно доповнить святкові бутерброди, канапе та асорті з риби. Покроковий рецепт із фотографіями допоможе з легкістю приготувати смачну солону рибу власноруч.
Інгредієнти: Горілка, Сіль, Спеції, Цукор, Червона риба
Складники:
- 30 мілілітрів горілки;
- 1 ч. л. спецій для риби;
- 1 ч. л. солі;
- 250 грамів рибної нарізки;
- 1 ч. л. цукру.
Як засолити рибу з горілкою та прянощами в домашніх умовах
Домашній посол риби слід розпочати з розморожування основного інгредієнта. Потім, її необхідно помити, а після, старанно посолити.
Тепер, додати до рибної нарізки спеції (за смаком), цукровий пісок і горілку. Все ретельно перемішати та залишити на добу просолюватися. Для “глибшого засолювання” знадобиться 48 годин.
Після того, як пройде зазначений час, засолену рибу можна подавати до столу, наприклад, на бутербродах чи канапе.
Дуже смачно, якщо запропонувати скуштувати засолену рибу на підсмажених часникових грінках із багета або білого хліба.
Таке швидке та просте засолювання риби з горілкою в домашніх умовах дозволяє господині, за короткий період часу, здивувати присутніх за столом ароматною та ніжною закускою з солоної риби, яка стане відмінною прикрасою будь-якого застілля. За цим рецептом пряного засолювання, рибу готувати дуже просто та легко й результат неодмінно приголомшить неабияким кулінарним успіхом – смачною рибною закускою на столі.