Займатися випічкою в осінню холодну пору – це дуже приємне задоволення. Особливо, радує аромат солодкої випічки, який наповнює всю оселю духмяним теплом.
Інгредієнти: Білок, Горіхи, Лимонна кислота, Сухофрукти, Цукор
Спекти власноруч легке й повітряне тістечко безе з горіхами та сухофруктами зовсім не важко, а результат обіцяє подарувати неймовірну насолоду. Простий покроковий рецепт із фотографіями значно полегшить процес приготування смачних ласощів.
Складники:
- 2 яєчні білки;
- 30-45 грамів горіхів (волоських, арахісу);
- 20-30 грамів сухофруктів (чорнослив, родзинки);
- 150 грамів цукру;
- дрібка лимонної кислоти.
Як приготувати безе з горіхами та сухофруктами
Спершу, необхідно два охолоджені білки (з такої кількості білків вийде, приблизно, 20 білкових тістечок) помістити в суху глибоку посудину й збити до стійких піків. Найкраще, скористатися для цього міксером. З його допомогою, всього за декілька хвилин, білки перетворяться в пишну піну.
Саме зараз, слід всипати невеликими порціями цукор, не зупиняючи процес збивання. Перед цим, варто до білків додати дрібку лимонної кислоти.
Горіхи потрібно подрібнити. Частину залишити для презентації безе. Буде гарно, якщо прикрасити верх тістечка половинками волоських горіхів. Сухофрукти необхідно помити й дрібно нарізати.
Потім, слід подрібнені горіхи та сухофрукти додати до білкової маси.
Акуратно перемішати все, щоб білкова піна «не впала». Основа для безе готова.
Після цього, з допомогою кондитерського шприца, потрібно висадити пишні білки на деко, застелене пергаментним папером. Змащувати папір не треба, безе й так ідеально зніматиметься з форми. Кожне тістечко слід прикрасити половинками горіхів.
Пектися безе повинні в розігрітій до 120 °C духовці, біля, однієї години. Все залежить від особливостей духової шафи. Готовий десерт, після випікання, треба залишити на деякий час не виймаючи з форми, таким чином, він легше відділиться від пергаменту.
До смачного домашнього безе можна подати чай, каву чи інший улюблений напій. Воно виходить дуже ніжним і тане в роті.
Витративши трохи часу, можна отримати неймовірно смачне задоволення.