Домашнє тістечко безе з горіхами та сухофруктами в духовці

Займатися випічкою в осінню холодну пору – це дуже приємне задоволення. Особливо, радує аромат солодкої випічки, який наповнює всю оселю духмяним теплом.

Спекти власноруч легке й повітряне тістечко безе з горіхами та сухофруктами зовсім не важко, а результат обіцяє подарувати неймовірну насолоду. Простий покроковий рецепт із фотографіями значно полегшить процес приготування смачних ласощів.

Складники:

  • 2 яєчні білки;
  • 30-45 грамів горіхів (волоських, арахісу);
  • 20-30 грамів сухофруктів (чорнослив, родзинки);
  • 150 грамів цукру;
  • дрібка лимонної кислоти.

Як приготувати безе з горіхами та сухофруктами

Спершу, необхідно два охолоджені білки (з такої кількості білків вийде, приблизно, 20 білкових тістечок) помістити в суху глибоку посудину й збити до стійких піків. Найкраще, скористатися для цього міксером. З його допомогою, всього за декілька хвилин, білки перетворяться в пишну піну.

Збиті яєчні білки

Саме зараз, слід всипати невеликими порціями цукор, не зупиняючи процес збивання. Перед цим, варто до білків додати дрібку лимонної кислоти.

Яєчні білки з цукром

Горіхи потрібно подрібнити. Частину залишити для презентації безе. Буде гарно, якщо прикрасити верх тістечка половинками волоських горіхів. Сухофрукти необхідно помити й дрібно нарізати.

Потім, слід подрібнені горіхи та сухофрукти додати до білкової маси.

Горіхи і сухофрукти

Акуратно перемішати все, щоб білкова піна «не впала». Основа для безе готова.

Основа для безе

Після цього, з допомогою кондитерського шприца, потрібно висадити пишні білки на деко, застелене пергаментним папером. Змащувати папір не треба, безе й так ідеально зніматиметься з форми. Кожне тістечко слід прикрасити половинками горіхів.

Безе на деку

Пектися безе повинні в розігрітій до 120 °C духовці, біля, однієї години. Все залежить від особливостей духової шафи. Готовий десерт, після випікання, треба залишити на деякий час не виймаючи з форми, таким чином, він легше відділиться від пергаменту.

готове безе

До смачного домашнього безе можна подати чай, каву чи інший улюблений напій. Воно виходить дуже ніжним і тане в роті.

Безе з горіхами і сухофруктами

Витративши трохи часу, можна отримати неймовірно смачне задоволення.