Домашнє печиво Горішки зі згущеним молоком в формі – смачне, як в дитинстві

Нещодавно потрапив на очі старий рецепт домашнього печива Горішки зі згущеним молоком всередині й одразу згадався той неповторний смак з дитинства.
За цим рецептом можна приготувати печиво в спеціальній формі на газу або ж у електричній «горішниці». Готувати солодкі горішки дуже легко, а якщо робити це разом із дітьми, то ще й весело. З усіма шанувальниками домашньої випічки хочу поділитися своїм перевіреним рецептом пісочного тіста для горішків та ніжного крему із карамелі (вареного згущеного молока) та вершкового масла. А покроково зроблені фото допоможуть наочно продемонструвати весь процес приготування ласощів.

Необхідні компоненти:

Для пісочного тіста:

  • яйце куряче – 1 шт.;
  • охолоджене вершкове масло(жирність 72%) – 250 гр;
  • крижана вода – 1 ст. ложка;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • ванілін – 1 ч. ложка;
  • дрібна сіль – щіпка;
  • розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • пшеничне борошно – 400-420 гр.

Для карамельного крему:

  • згущене молоко (варене) – 1 банка;
  • вершкове масло (жирність 82%) – 200 гр;
  • ванілін – 0,5 ч. ложки.

Як приготувати печиво Горішки зі згущеним молоком

Приготування ласощів розпочнемо з тіста для печива. Відразу хочу поділитися важливим кулінарним секретом: щоб горішки вийшли максимально хрусткими, використовуйте для замішування тіста ретельно охолоджене вершкове масло та крижану воду. Якщо температура зазначених компонентів буде кімнатною, то в результаті отримаєте м’які горішки. Отже, обирайте собі варіант до смаку.

Як приготувати тісто для печива Горішки

Просіваємо всю порцію пшеничного борошна з додаванням розпушувача для тіста на робочу поверхню стола та робимо невеличке поглиблення на вершині.

Вершкове масло, охолоджене в морозильній камері, натираємо на тертці з великими отворами, а більш м’яке масло просто подрібнюємо за допомогою ножа. Складаємо масляну стружку в підготовлене поглиблення у борошні. Туди ж відправляємо яйце, цукор з ваніліном та сіль, доливаємо порцію крижаної води. Поступово замішуємо тісто.

Обмотуємо тісто харчовою плівкою та ставимо до холодильника на півгодини – відпочити.

Домашнє печиво Горішки з вареним згущеним молоком

Як спекти Горішки у формі

Включаємо електричну форму для випікання печива та залишаємо розігріватися. В цей час з тіста формуємо порційні заготовки-кульки для майбутніх «шкаралуп» горішків.

Домашнє печиво Горішки з вареним згущеним молоком

Поверхню форми ретельно змащуємо  олією, після чого, розкладаємо культі з тіста по комірках форми.

Домашнє печиво Горішки з вареним згущеним молоком

Далі форму закриваємо та чекаємо приблизно 6 хвилин. Готове печиво витрушуємо з форми, знову розкладаємо порції тіста та випікаємо наступну партію «шкаралуп». Поки печиво гаряче можна обережно підправити краї та обрізати зайве.

Домашнє печиво Горішки з вареним згущеним молоком

Коли процес випікання закінчиться, відставляємо заготовки горішків в сторону, охолоджуватися. В цей час приступимо до приготування крему.

Як зробити крем для тістечка Горішки

Рецепт карамельного крему дуже простий. Беремо м’яке вершкове масло та починаємо збивати міксером. Поступово в масу додаємо варене згущене молоко та ванілін. Ретельно збиваємо крем до однорідної консистенції.

Домашнє печиво Горішки з вареним згущеним молоком

Далі, беремо дві половинки горішка, заповнюємо порожнини кремом та складаємо їх до купи. Для полегшення процесу наповнення горішків можна скористатися кондитерським мішком. За бажанням можна додати в середину тістечка-горішка справжній горіх, якщо ви любите такий варіант десерта.

Домашнє печиво Горішки з вареним згущеним молоком

Наповнені кремом горішки складаємо у вазочку та подаємо з чаєм до столу. А ще можна скласти домашнє печиво з кремом до подарункової коробочки і так почастувати знайомих та близьких.

Домашнє печиво Горішки з вареним згущеним молоком

При бажанні, можна додатково посипати випічку цукровою пудрою. Так, горішки будуть максимально схожі на ті, що можна купити у кондитерських крамницях. Як на мій смак, десерт і так достатньо солодкий завдяки начинці, тому для своїх рідних готую горішки без цукрової пудри.

Тістечко Горішки з згущонкою – відео-рецепти з фото

Для урізноманітнення смаку, можете спробувати і інші перевірені старовині рецепти ласощів.

Якщо використаєте цей відео-рецепт, то отримаєте смачні та хрусткі Горішки.

Із цього відео-рецепту дізнайтесь самий секретний секрет приготування смачних горішків від Ольги Матвєй.