Нещодавно потрапив на очі старий рецепт домашнього печива Горішки зі згущеним молоком всередині й одразу згадався той неповторний смак з дитинства.
За цим рецептом можна приготувати печиво в спеціальній формі на газу або ж у електричній «горішниці». Готувати солодкі горішки дуже легко, а якщо робити це разом із дітьми, то ще й весело. З усіма шанувальниками домашньої випічки хочу поділитися своїм перевіреним рецептом пісочного тіста для горішків та ніжного крему із карамелі (вареного згущеного молока) та вершкового масла. А покроково зроблені фото допоможуть наочно продемонструвати весь процес приготування ласощів.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Вершкове масло, Вода, Згущене молоко, Сіль, Цукор, Яйце
Необхідні компоненти:
Для пісочного тіста:
- яйце куряче – 1 шт.;
- охолоджене вершкове масло(жирність 72%) – 250 гр;
- крижана вода – 1 ст. ложка;
- цукор – 3 ст. ложки;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- дрібна сіль – щіпка;
- розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- пшеничне борошно – 400-420 гр.
Для карамельного крему:
- згущене молоко (варене) – 1 банка;
- вершкове масло (жирність 82%) – 200 гр;
- ванілін – 0,5 ч. ложки.
Зміст
Як приготувати печиво Горішки зі згущеним молоком
Приготування ласощів розпочнемо з тіста для печива. Відразу хочу поділитися важливим кулінарним секретом: щоб горішки вийшли максимально хрусткими, використовуйте для замішування тіста ретельно охолоджене вершкове масло та крижану воду. Якщо температура зазначених компонентів буде кімнатною, то в результаті отримаєте м’які горішки. Отже, обирайте собі варіант до смаку.
Як приготувати тісто для печива Горішки
Просіваємо всю порцію пшеничного борошна з додаванням розпушувача для тіста на робочу поверхню стола та робимо невеличке поглиблення на вершині.
Вершкове масло, охолоджене в морозильній камері, натираємо на тертці з великими отворами, а більш м’яке масло просто подрібнюємо за допомогою ножа. Складаємо масляну стружку в підготовлене поглиблення у борошні. Туди ж відправляємо яйце, цукор з ваніліном та сіль, доливаємо порцію крижаної води. Поступово замішуємо тісто.
Обмотуємо тісто харчовою плівкою та ставимо до холодильника на півгодини – відпочити.
Як спекти Горішки у формі
Включаємо електричну форму для випікання печива та залишаємо розігріватися. В цей час з тіста формуємо порційні заготовки-кульки для майбутніх «шкаралуп» горішків.
Поверхню форми ретельно змащуємо олією, після чого, розкладаємо культі з тіста по комірках форми.
Далі форму закриваємо та чекаємо приблизно 6 хвилин. Готове печиво витрушуємо з форми, знову розкладаємо порції тіста та випікаємо наступну партію «шкаралуп». Поки печиво гаряче можна обережно підправити краї та обрізати зайве.
Коли процес випікання закінчиться, відставляємо заготовки горішків в сторону, охолоджуватися. В цей час приступимо до приготування крему.
Як зробити крем для тістечка Горішки
Рецепт карамельного крему дуже простий. Беремо м’яке вершкове масло та починаємо збивати міксером. Поступово в масу додаємо варене згущене молоко та ванілін. Ретельно збиваємо крем до однорідної консистенції.
Далі, беремо дві половинки горішка, заповнюємо порожнини кремом та складаємо їх до купи. Для полегшення процесу наповнення горішків можна скористатися кондитерським мішком. За бажанням можна додати в середину тістечка-горішка справжній горіх, якщо ви любите такий варіант десерта.
Наповнені кремом горішки складаємо у вазочку та подаємо з чаєм до столу. А ще можна скласти домашнє печиво з кремом до подарункової коробочки і так почастувати знайомих та близьких.
При бажанні, можна додатково посипати випічку цукровою пудрою. Так, горішки будуть максимально схожі на ті, що можна купити у кондитерських крамницях. Як на мій смак, десерт і так достатньо солодкий завдяки начинці, тому для своїх рідних готую горішки без цукрової пудри.
Тістечко Горішки з згущонкою – відео-рецепти з фото
Для урізноманітнення смаку, можете спробувати і інші перевірені старовині рецепти ласощів.
Якщо використаєте цей відео-рецепт, то отримаєте смачні та хрусткі Горішки.
Із цього відео-рецепту дізнайтесь самий секретний секрет приготування смачних горішків від Ольги Матвєй.