Домашнє морозиво – пломбір. Рецепт приготування простий і смачний.

Можливо, Ви пам’ятаєте неповторний смак ванільного морозива пломбіру, яке давно-давно, в радянські часи, продавалося в паперових стаканчиках? Виготовлене в домашніх умовах за пропонованим рецептом морозиво пломбір буде таким же смачним.

Для приготування морозива потрібно:

  • вершки 33-35% – 300 гр.;
  • цукор – 150 гр.;
  • ванілін – ¼ чайної ложки;
  • яєчний жовток – 3 шт.;
  • молоко – ½ склянки (100 гр.)

Тепер найголовніше: як зробити домашнє морозиво пломбір.

Технологія приготування:

  • кип’ятимо молоко та охолоджуємо його до кімнатної температури;
  • відокремлюємо жовтки від білків;
  • вінчиком або блендером збиваємо жовтки до однорідного стану і з’єднуємо у мисці з охололим молоком;
  • додаємо ванілін та цукор за рецептом, перемішуємо, миску ставимо на водяну баню. Постійно помішуємо суміш до загустіння, вона повинна стати, як тісто для млинців або як згущене молоко;

УВАГА: якщо хтось не знає, що таке водяна баня – пояснюємо. Це каструля, у якій кипить вода, а зверху на неї поміщають меншу каструлю чи миску з сумішшю.

  • збиваємо вершки до стійких піків;

УВАГА: збивати потрібно обережно, щоб вершки не перетворилися на масло, адже для морозива масло не потрібне;

  • з’єднуємо яєчно-молочну суміш та збиті вершки, дуже обережно перемішуючи;
  • відправляємо до морозильної камери на 1 годину;
  • коли морозиво почало застигати, дістаємо його з морозилки, перемішуємо блендером чи міксером та знову повертаємо на одну годину в морозильну камеру;
  • через годину знову дістаємо суміш, перемішуємо і знову відправляємо наше домашнє морозиво в морозилку.

Через 2-4 години (час застигання залежить від Вашої морозильної камери), коли наш домашній пломбір повністю застигне, можемо презентувати смакоту гостям та разом з ними насолоджуватися ніжним ванільним смаком морозива, приготовленого вдома з натуральних продуктів.

plombir1

При подачі морозиво пломбір можна посипати порубаними горіхами чи мигдалем, полити варенням або медом, додати свіжі чи консервовані фрукти, можна присипати натертою шоколадкою…

plombir

Просто кажучи: кому що більше подобається.

Ось такий простий рецепт смачного домашнього ванільного морозива пломбір. Всім смачного!