Можливо, Ви пам’ятаєте неповторний смак ванільного морозива пломбіру, яке давно-давно, в радянські часи, продавалося в паперових стаканчиках? Виготовлене в домашніх умовах за пропонованим рецептом морозиво пломбір буде таким же смачним.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Жовток, Молоко, Цукор
Для приготування морозива потрібно:
- вершки 33-35% – 300 гр.;
- цукор – 150 гр.;
- ванілін – ¼ чайної ложки;
- яєчний жовток – 3 шт.;
- молоко – ½ склянки (100 гр.)
Тепер найголовніше: як зробити домашнє морозиво пломбір.
Технологія приготування:
- кип’ятимо молоко та охолоджуємо його до кімнатної температури;
- відокремлюємо жовтки від білків;
- вінчиком або блендером збиваємо жовтки до однорідного стану і з’єднуємо у мисці з охололим молоком;
- додаємо ванілін та цукор за рецептом, перемішуємо, миску ставимо на водяну баню. Постійно помішуємо суміш до загустіння, вона повинна стати, як тісто для млинців або як згущене молоко;
УВАГА: якщо хтось не знає, що таке водяна баня – пояснюємо. Це каструля, у якій кипить вода, а зверху на неї поміщають меншу каструлю чи миску з сумішшю.
- збиваємо вершки до стійких піків;
УВАГА: збивати потрібно обережно, щоб вершки не перетворилися на масло, адже для морозива масло не потрібне;
- з’єднуємо яєчно-молочну суміш та збиті вершки, дуже обережно перемішуючи;
- відправляємо до морозильної камери на 1 годину;
- коли морозиво почало застигати, дістаємо його з морозилки, перемішуємо блендером чи міксером та знову повертаємо на одну годину в морозильну камеру;
- через годину знову дістаємо суміш, перемішуємо і знову відправляємо наше домашнє морозиво в морозилку.
Через 2-4 години (час застигання залежить від Вашої морозильної камери), коли наш домашній пломбір повністю застигне, можемо презентувати смакоту гостям та разом з ними насолоджуватися ніжним ванільним смаком морозива, приготовленого вдома з натуральних продуктів.
При подачі морозиво пломбір можна посипати порубаними горіхами чи мигдалем, полити варенням або медом, додати свіжі чи консервовані фрукти, можна присипати натертою шоколадкою…
Просто кажучи: кому що більше подобається.
Ось такий простий рецепт смачного домашнього ванільного морозива пломбір. Всім смачного!