Домашнє морозиво пломбір з молока і крохмалю

Морозиво – це один з найкращих та найулюбленіших десертів. Але магазинне морозиво далеко не завжди є смачним. Тому пропонуємо вам дуже простий рецепт домашнього морозива.Для приготування солодощів необхідно взяти:

  • молоко – 1 склянка;
  • масло вершкове – 25 грамів;
  • жовток яєчний – 1 штука;
  • цукор – 1/2 склянки;
  • ванільний цукор – 5 грамів;
  • крохмаль – 1/2 чайної ложки.

Як зробити домашнє морозиво пломбір з молока

Візьміть глибоку ємність та змішайте в ній цукор, крохмаль і ванільний цукор.

Домашнє морозиво пломбір з молока

Потім додайте жовток.

Домашнє морозиво пломбір з молока

Далі перетирайте масу, аж доки вона стане однорідною і після цього долийте трохи молока.

Домашнє морозиво пломбір з молока

Все молоко, що лишилося, поставте на вогонь та додайте до нього 25 грамів вершкового масла, і доведіть до кипіння. Пам’ятайте, що молоко повинно бути натуральним, інакше нічого не вийде.

Домашнє морозиво пломбір з молока

Після цього вилийте в молоко, яке кипить, яєчну суміш, та знову доведіть до кипіння, при цьому ретельно перемішуючи. Далі каструлю треба зняти з вогню та поставити в холодну воду, аби  суміш швидше охолола.

Домашнє морозиво пломбір з молока

Коли маса стане холодною – розлийте її в формочки. Вони можуть бути як великими, так і маленькими.

Домашнє морозиво пломбір з молока

І поставте їх в морозильну камеру на 2 години.

Домашнє морозиво пломбір з молока

До речі, в маленьких формочках морозиво буде готовим вже через 30-50 хвилин.

Домашнє морозиво пломбір з молока

Маленькі порції чудово підійдуть діточкам, особливо якщо формочки зроблені у вигляді тваринок, машинок, фруктів. А морозиво з великих форм сподобається всім. Викладіть його на тарілки та подавайте до столу.

Домашнє морозиво пломбір з молока

Таке натуральне морозиво точно не нашкодить здоров’ю і смакуватиме краще, ніж магазинне.