Домашнє молочне морозиво на жовтках

Насправді приготувати смачне морозиво вдома без спеціального обладнання і навичок не складно. Його собівартість буде нижчою магазинних аналогів, і при цьому можна отримати абсолютно натуральний продукт. Сьогодні ми приготуємо чудове домашнє молочне морозиво. Цей нескладний процес наведемо в покроковому рецепті з фотографіями.

Загальні рекомендації

Більшість рецептів морозива пропонують використовувати вершки для збивання, які рідко знайдуться під рукою у кожної господині. Для таких випадків ми пропонуємо експрес-варіант приготування, у якому можна обійтися одним молоком. Якщо ж ви хочете морозиво з однорідною текстурою, яке буде більш жирним, то краще взяти молоко навпіл з питними вершками.

Згущувачем і анти-кристалізатором у нашому рецепті для домашніх умов будуть жовтки. Яйця треба попередньо ретельно вимити з милом. Білки, які залишаться можна кілька днів зберігати в холодильнику або ж заморозити.

Для приготування треба:

  • молоко з максимальною жирністю – 0,5 л;
  • вершки 15% – 0,5 л;
  • цукор – 1 ст. (ємністю 250 мл);
  • ванілін – 0,5 гр;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л. з гіркою;
  • вершкове масло – 100 гр;
  • жовтки – 5 шт.

Як зробити молочне морозиво вдома

У каструлі, в якій ми будемо заварювати основу для морозива, з’єднуємо жовтки та всі сухі інгредієнти. Кукурудзяний крохмаль можна спокійно замінити на картопляний, але ложку тоді варто набирати без гірки.

Домашнє молочне морозиво на жовтках з крохмалем

Вміст каструлі треба розтерти до однорідного стану за допомогою вінчика, додавши туди 100 мл молока.

Домашнє молочне морозиво на жовтках з крохмалем

У сотейнику ставимо закипати вершки з молоком, яке лишилося, і маслом.

Домашнє молочне морозиво на жовтках з крохмалем

Киплячу суміш тонкою цівкою, інтенсивно перемішуючи, вливаємо в жовткову масу. Після цього ставимо каструлю на плиту та варимо суміш на середньому вогні.

Крем постійно перемішуємо і доводимо до кипіння. При появі перших бульбашок знімаємо з вогню каструлю.

Отримана суміш має мати консистенцію згущеного молока.

Домашнє молочне морозиво на жовтках з крохмалем

Отриманий заварний крем треба охолодити і продовжити готувати згідно інструкції до морожениці. Вона дасть можливість отримати консистенцію, яку всі звикли бачити у магазинних солодощів з дитинства.

Домашнє молочне морозиво на жовтках з крохмалем

Якщо морожениці вдома нема, а бажання поласувати домашнім морозивом дуже сильне, то можна скористатися наступним способом. Охолоджене до кімнатної температури морозиво відправляємо на годину в морозилку. Після цього дістаємо його та збиваємо міксером або блендером. При бажанні можна це зробити і вінчиком. Це треба зробити, щоб зруйнувати кристали льоду, які утворилися. Без цього ми отримаємо не морозиво, а молочний лід.

Після цього морозиво знов відправляється в морозилку. Операцію зі збиванням краще повторити ще двічі з інтервалом 1-1,5 години. Після останнього збивання масу можна розливати по формах.

Можна побачити, що процес стає значно легшим, якщо використовувати мороженицю. Якщо ви любите морозиво, то вона може окупитися навіть за один сезон.

У результаті таких нескладних кроків, ми отримуємо смачне ванільне домашнє морозиво.

Домашнє молочне морозиво на жовтках з крохмалем

Єдиним недоліком отриманого смачного десерту являється те, що воно набагато швидше тане, ніж магазинне, тому що не містить стабілізаторів і емульгаторів.

Домашнє молочне морозиво на жовтках з крохмалем

Але таке домашнє морозиво і лежати довго не буде, його ж одразу з’їдять? Смачних вам солодощів!