Макарунс – смачні французькі тістечка, які можна готувати навіть без мигдалевого борошна. Зараз ми розкажемо, як правильно це зробити.
Для приготування вам треба взяти наступні набори продуктів:
Інгредієнти: Білок, Ванільна есенція, Вершкове масло, Згущене молоко, Кокосова стружка, Лимонна кислота, Харчові барвники, Цукор
Кухня: Французька кухня
Для тістечок безе:
- білки яєчні – 2 штуки;
- цукор – 6 столових ложок;
- ванільна есенція – 2 краплі;
- барвник харчовий (вишневий) – на кінчику чайної ложки;
- лимонна кислота – на кінчику чайної ложки;
для кокосової начинки:
- вершкове масло – 100 грамів;
- згущене молоко – 40 грамів;
- кокосова стружка (бажано рожева) – 15 грамів.
Як зробити макарунс з безе з кокосовою начинкою
Спочатку охолоджені яйця збийте в стійку піну. Для цього краще використовувати міксер, але можна скористатися і вінчиком.
Коли побачите піну, починайте додавати цукор (по одній чайній ложці за раз), лимонну кислоту і ванільну есенцію. При цьому продовжуйте постійно збивати.
Далі розведіть барвник з краплею води і додайте його в тісто.
Тепер починайте робити тістечка. Якщо у вас немає спеціальної силіконової форми для домашніх макарунс, тоді просто намалюйте кола на пергаменті.
Викладіть масу в корнет з пергаменту або кондитерський мішок.
Відсаджувати безе можна двома способами. Перший – водити мішок колами від краю до центру.
Другий – в центр кола поставте носик корнета, на висоті 0,7-1 см, і повільно видавіть білкову масу. В кінці, акуратно відведіть носик в сторону.
Випікати безе треба 50-60 хвилин при температурі 115-120 градусів за Цельсієм.
Після того, як ви дістали безе з пічки, лишіть його на пергаменті. Коли тістечка охолонуть, вони легко від’єднаються від поверхні.
Тепер зробіть начинку. Натріть на тертці вершкове масло кімнатної температури та з’єднайте його зі згущеним молоком і кокосовою стружкою. Перемішати кокосову начинку, щоб вона була однорідна. Викладіть крем на одну половинку безе та накрийте другою.
У вас повинні вийти такі смачні тістечка.
Макарунс будуть прекрасним додатком до святкового столу.