Домашнє кольорове печиво макарунс з кокосовою начинкою

Макарунс – смачні французькі тістечка, які можна готувати навіть без мигдалевого борошна. Зараз ми розкажемо, як правильно це зробити.
Для приготування вам треба взяти наступні набори продуктів:

Для тістечок безе:

  • білки яєчні – 2 штуки;
  • цукор – 6 столових ложок;
  • ванільна есенція – 2 краплі;
  • барвник харчовий (вишневий) – на кінчику чайної ложки;
  • лимонна кислота – на кінчику чайної ложки;

для кокосової начинки:

  • вершкове масло – 100 грамів;
  • згущене молоко – 40 грамів;
  • кокосова стружка (бажано рожева) – 15 грамів.

Як зробити макарунс з безе з кокосовою начинкою

Спочатку охолоджені яйця збийте в стійку піну. Для цього краще використовувати міксер, але можна скористатися і вінчиком.

Коли побачите піну, починайте додавати цукор (по одній чайній ложці за раз), лимонну кислоту і ванільну есенцію. При цьому продовжуйте постійно збивати.

Домашні макарунс з начинкою з кокоса

Далі розведіть барвник з краплею води і додайте його в тісто.

Смачні тістечка безе з кокосовою начинкою (типу макарунс)

Тепер починайте робити тістечка. Якщо у вас немає спеціальної силіконової форми для домашніх макарунс, тоді просто намалюйте кола на пергаменті.

Домашні макарунс з начинкою з кокоса

Викладіть масу в корнет з пергаменту або кондитерський мішок.

Домашні макарунс з начинкою з кокоса

Відсаджувати безе можна двома способами. Перший – водити мішок колами від краю до центру.

Домашні макарунс з начинкою з кокоса

Другий – в центр кола поставте носик корнета, на висоті 0,7-1 см, і повільно видавіть білкову масу. В кінці, акуратно відведіть носик в сторону.

Домашні макарунс з начинкою з кокоса

Випікати безе треба 50-60 хвилин при температурі 115-120 градусів за Цельсієм.

Домашнє печиво макарунс з кокосовою начинкою

Після того, як ви дістали безе з пічки, лишіть його на пергаменті. Коли тістечка охолонуть, вони легко від’єднаються від поверхні.

Домашнє печиво макарунс з кокосовою начинкою

Тепер зробіть начинку. Натріть на тертці вершкове масло кімнатної температури та з’єднайте його зі згущеним молоком і кокосовою стружкою. Перемішати кокосову начинку, щоб вона була однорідна. Викладіть крем на одну половинку безе та накрийте другою.

Домашнє печиво макарунс з кокосовою начинкою

У вас повинні вийти такі смачні тістечка.

Домашнє печиво макарунс з кокосовою начинкою

Макарунс будуть прекрасним додатком до святкового столу.