Домашня смачна тонка бездріжджова піца з куркою і сиром

Класична піца готується на дріжджовому тісті. На це потрібен час. Для тих, хто не любить довго чекати, існує швидкий спосіб приготування тонкого тіста для піци без дріжджів. Тісто виходить дуже смачним та м’яким, а ще його можна зберігати в морозилці майже цілий місяць. Також важливо, що на наступний день після приготування, воно не втрачає своїх смакових якостей. Готову піцу можна розігріти в мікрохвильовці й вона буде такою, як щойно з духовки. Страва має пікантний смак завдяки начинці. Її можна приготувати не лише з куркою та сиром, а й з квашеними огірками. Покрокові фото до рецепта допоможуть швидше розібратися в тонкощах рецепту дуже смачної, м’якої та тонкої бездріжджової піци з куркою та сиром.

Піца з дріжджового тіста

Складники для приготування тіста:

  • пшеничне борошно – 3 склянки;
  • 1 яйце (потрібен лише жовток);
  • сода – 1 десертна ложка;
  • окріп – 1 склянка;
  • оливкова олія – 1 столова ложка.

Для начинки:

  • цибуля – 2 штуки;
  • квашені огірки – 4 штуки;
  • окіст курки – 1 штука;
  • мисливські ковбаски – 5 штук;
  • твердий сир – 400 грамів;
  • зелень – 70 грамів;
  • кетчуп – 150 грамів.

Як приготувати тонку бездріжджову піцу з куркою та сиром

Насамперед, слід зварити курячий окіст. Просіяти необхідну кількість борошна. Скип’ятити воду на тісто.

Як зробити тонке тісто для піци

Перед замішуванням тіста, спочатку треба відділити жовток від білка (знадобиться лише жовток). Білок викидати не варто, його можна використати для приготування інших страв. У глибокій мисці необхідно з’єднати 2 стакани муки, сіль і жовток, потім до них тоненькою цівкою влити кип’яток. При цьому, постійно помішуючи суміш.

М'яка і тонка піца без дріжджів з куркою і сиром в духовці

Коли всі складники перемішані з водою, можна місити тісто руками, але перед цим необхідно додати в нього столову ложку оливкової олії. Після приготування, прісне тісто для піци, загорнене в харчову плівку, необхідно помістити холодильник.

М'яка і тонка піца без дріжджів з куркою і сиром в духовці

Як готувати начинку для піци з курки та сиру

Цибулю слід нарізати на півкільця, квашені огірки на тонкі кружальця, мисливські ковбаски також на кружальця (3-4 мм завтовшки).

М'яка і тонка піца без дріжджів з куркою і сиром в духовці

Куряче м’ясо необхідно відокремити від кістки та нарізати на шматки (приблизно 1х2 см).

М'яка і тонка піца без дріжджів з куркою і сиром в духовці

Всі інгредієнти начинки необхідно розкласти в окремі посудини та накрити.

Включити розігріватися духовку до 180 °C.

За цей час варто нарізати зелень цибулі, часнику та петрушки й змішати їх з кетчупом. Натерти твердий сир.

М'яка і тонка піца без дріжджів з куркою і сиром в духовці

Як розкладати начинку для піци

Діставши тісто з холодильника, його потрібно розділити на 3 частини Вийде 3 основи діаметром 28 см. Розкачане тісто має бути завтовшки 2-3 мм. Деко слід посипати борошном або манкою і викласти на нього тісто, формуючи “бортики”. Зайві шматки варто відрізати ножем.

М'яка і тонка піца без дріжджів з куркою і сиром в духовці

Кетчупом із зеленню щедро змастити основу.

Тонка бездріжджова піца з куркою і сиром

Зверху рівномірно розподілити по всій поверхні всю начинку.

Тонка бездріжджова піца з куркою і сиром

На начинку викласти натертий сир і відправити в духовку на 15 хв.

Тонка бездріжджова піца з куркою і сиром

Коли страва приготується, сир добре розплавиться і повністю покриє страву.

Тонка бездріжджова піца з куркою і сиром

Домашню м’яку й тонку бездріжджову піцу з куркою та сиром після випічки варто перекласти на велику плоску тарілку та розрізати ножем на порційні шматки.

Тонка бездріжджова піца з куркою і сиром

Начинкою для піци може стати будь-який інгредієнт на розсуд господині, яка добре знається на смакових вподобаннях своїх рідних. Сир, також, можна використовувати різний, але слід знати, що російський, наприклад, покриває піцу золотою хрусткою скоринкою. Моцарела більш тягучий сир, скоринки не буде, він розплавиться і з’єднається з усіма складниками. Оливкову олію можна замінити соняшниковою, тоді тісто матиме світліший відтінок. Одне, що не потрібно міняти – це рецепт тіста. А все інше – це творчий момент, який дозволяє політ кулінарної фантазії.