Домашня шоколадна ковбаса без яєць: з печива, зі згущеним молоком і горіхами

Один з найкращих спогадів дитинства – походи до кафе «Казка», де я серед безлічі ласощів вподобала для себе єдиний солодкий набір: морозиво з карамеллю та екзотичне тістечко «Шоколадна ковбаска». Багато часу минуло, кафе вже давно немає, однак смак залишився…
Тож інколи вдома я готую смачну шоколадну ковбасу на згадку по «Казку». Моя шоколадна ковбаса без яєць. Готується з печива, зі згущеним молоком і горіхами. Пропоную свій покроково оформлений рецепт з фото цього десерту без випічки.

Для десерту потрібно:

Домашня шоколадна ковбаса з печива зі згущеним молоком і горіхами, без яєць

  • згущене молоко – 1 банка (400 гр);
  • какао – 1,5 ст. ложка;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • масло вершкове – 50 гр;
  • печиво – 150 гр;
  • арахіс – 150 гр;
  • шоколад – 100 гр (краще не пористого);
  • цукрова пудра.

Як зробити шоколадну ковбасу зі згущеним молоком і без яєць

Беремо зручний посуд (бажано з подвійним дном) та ставимо грітися на вогонь. Кладемо розтоплюватися масло.

Домашня шоколадна ковбаса

Ддаємо цукор та какао.

Домашня шоколадна ковбаса

Перемішуємо масу до однорідності та додаємо згущене молоко.

Домашня шоколадна ковбаса

Арахіс підсушуємо на сковороді та видаляємо лушпиння, можна додатково подробити на половинки. Якщо вам більше подобаються інші горіхи (наприклад, мигдаль, фундук чи волоські), можете додати в десерт їх. Головне, трохи обсмажити їх та не переборщити з подрібненням.

Домашня шоколадна ковбаса

В гарячу молочну масу додаємо 40 грамів подрібненого шоколаду. На повільному вогні доводимо до кипіння, при цьому, не перестаємо помішувати масу. Знімаємо з вогню та залишаємо остигати.

Домашня шоколадна ковбаса

В отриману шоколадну нугу додаємо підготовлені горіхи та кришимо невеликими шматочками частину печива.

Домашня шоколадна ковбаса

В остиглу масу кладемо залишки шоколаду, попередньо подрібнивши його на шматочки розміром з половинки горіхів. Звичайний шоколад (на відміну від пористого) вже не розтане,  тому шматочки будуть розподілені по всьому десерту.

Домашня шоколадна ковбаса

Розстилаємо на столі шматок харчової плівки. Щоб зручніше було загортати, можна скористатися спеціальним килимком для суші.

Домашня шоколадна ковбаса

Викладаємо крихту з печива, на неї шоколадну масу і знову посипаємо подрібненим печивом.

Домашня шоколадна ковбаса

Формуємо товсту ковбаску, при цьому, ретельно загортаємо збоку.

Домашня шоколадна ковбаса

Ставимо шоколадну ковбаску до холодильника приблизно на годину. Після цього виймаємо та звільняємо від плівки.

Домашня шоколадна ковбаса

Обсипаємо цукровою пудрою з усіх сторін.

Домашня шоколадна ковбаса

Зовні десерт нагадую справжню ковбасу, лише з середини видно, що вона з печива. А смак просто божественний!

Домашня шоколадна ковбаса

Шоколадна ковбаса без яєць – відео-рецепти

Традиційно, пропонуємо і альтернативні варіанти приготування сьогоднішнього десерти. Автори – популярні ютуб-блогери.

Отже, смачний десерт випікання за 10 хвилин! Шоколадна ковбаса з печива і какао. Без згущеного молока, яєць і готового шоколаду.

Автор цього відео-рецепту назвала свій десерт Чайна ковбаска, хоча по суті це є справжнісенька шоколадна ковбаска з грецькими горіхами. Готується без згущеного молока, але зі звичайним солодким молоком. Зробіть дома і цей варант десерту – смачно і швидко.

Вишуканий варіант – домашня шоколадна ковбаса з миндалем, фундуком і коньяком.

Що ж, знайдіть свій рецепт шоколадної ковбаси та готуйте з задоволенням! Смачного!