Кожен вихідний в нашій родині – це день смачної домашньої випічки. Сьогодні я вирішила приготувати для рідних улюблену страву італійців – піцу. Цього разу у нас буде смачна домашня піца з шинкою і сиром. До речі, я не знаю жодної людини, яка б прохолодно ставилася до цієї традиційної італійської страви. При чому, більшість моїх знайомих віддають перевагу домашній піці, аніж приготованій в піцерії.
Неймовірний аромат начинки в поєднанні з ніжністю повітряного тіста не просто дарують справжню смакову насолоду, вони несуть із собою домашній затишок та тепло. Пропоную, використавши мій детальний рецепт з фото, приготувати разом зі мною смачну піцу з шинкою та вершковим сиром.
Інгредієнти: Борошно, Дріжджове тісто, Сир, Соус, Шинка
Кухня: Італійська кухня
Отже, нам знадобиться:
- 1 порція дріжджового тіста для піци;
- 200 грам шинки чи шинкорубленої ковбаси;
- 200 грам твердого сиру;
- соус (майонез+кетчуп) для змащування тіста;
- борошно пшеничне для обробки робочої поверхні.
Як зробити домашню піцу з шинкою та сиром в духовці
Насамперед, нам необхідно підготувати основу піци – дріжджове тісто. Посилання на на мій детальний покроковий рецепт – як замісити тісто для піци швидко – знайдете в інгредієнтах. Для моєї родини достатньо взяти одну порцію м’якого дріжджового тіста.
Готове тісто ділимо на дві рівні частини. Таким чином з наведеної порції ми отримаємо цілих дві невеличкі піци розміром близько 15х25 см, що відповідає розміру листа для випікання.
Першу порцію дріжджового тіста розкачуємо тонким прямокутним пластом зазначеного розміру.
На деко викладаємо лист пергаменту, зверху розміщуємо підготовлену основу для піци. Відставляємо в тепле місце, щоб дати тісту час трохи підійти. В цей час готуємо соус для змащування. Цього разу я поєднала домашній майонез та кетчуп з паприкою. Наносимо отриману суміш на тісто. Змащену соусом основу піци ставимо на 5 хвилин в розігріту до 172 градусів духовку та приступимо до підготовки начинки.
Шинку чи ковбасу нарізаємо невеликими брусочками.
Твердий сир подрібнюємо за допомогою тертки.
Виймаємо з духовки основу для піци, рівномірно розкладаємо шар шинки та посипаємо тертим сиром.
Знову ставимо піцу в духовку на 10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб тісто пропеклося, а шар сиру розплавився та утворив з шинкою єдину тягучу начинку. Як на мій смак – чарівне поєднання.
Коли страва трохи охолоне, можна нарізати піцу порційними шматочками.
На наступному фото я виклала шматочок піци в розрізі, щоб Ви могли самі переконатися, як апетитно вона виглядає.
Піца з шинкою і сиром – відео-рецепти
Які ще можливі варіанти приготування заявленою сьогодні страви дізнайтесь із запропонованих нижче відео.
Дотримуйтеся наданих авторами рецептів рекомендацій під час приготування і у вас вийде не менш апетитна та смачна закуска. Вдалої вам випічки та смачного!