Домашня піца з готового дріжджового тіста з ковбасою, помідорами і мармуровим сиром

Якщо у вас під час приготування пиріжків залишилася порція дріжджового тіста, то можна зробити з нього смачну домашню піцу. А ще, залишки готового тіста можна розділити на порційні шматочки та заморозити для подальшого використання. При слушній нагоді його треба просто розморозити та побалувати рідних свіженькою піцою. Наразі я готувала пиріжки з грибами, а залишки тіста вирішила використати за основу домашньої піци з ковбасою та томатами під мармуровим сиром – улюбленої випічки мого сина. Як завжди, викладаю для всіх бажаючих покроково оформлений рецепт з фото.

Тож, для піци нам знадобиться:

  • 100-150 грам готового дріжджового тіста;
  • 30 грам соусу (суміш кетчупу та майонезу);
  • 1 помідор;
  • 100-150 грам ковбаси або копченого м’яса;
  • 100 грам мармурового сиру;
  • пшеничне борошно в/ґ (для присипки робочої поверхні);
  • олія рослинна (рафінована) (для змащування форми).

Як приготувати піцу з готового тіста

Підготуємо невелику порцію дріжджового тіста для піци. Достатньо 100-150 грамів – все залежить від діаметра майбутньої випічки.

Піца з дріжджового тіста з мармуровим сиром

Посипаємо робочу поверхню борошном та розкочуємо тісто в тонкий пласт. За розміром основа піци повинна бути не більше дека, яке планується використовувати для випікання. Деко застилаємо пергаментом. Якщо спеціального паперу в наявності немає, можна скористатися рукавом для запікання. Далі, змащуємо аркуш паперу олією та викладаємо підготовлений пласт тіста.

Домашня піца з готового дріжджового тіста

Готуємо соус для змащування піци. В глибокій масці поєднуємо майонез та кетчуп, буквально, по 1-2 ложки. При цьому, для майонезу використовуємо столову, а для кетчупу – чайну ложки. Змішуємо до однорідності та отриманим рожевим соусом змащуємо тісто.

Домашня піца з готового дріжджового тіста

Миємо помідор та видаляємо плодоніжку. Ділимо його на четвертинки та нарізаємо їх невеликими часточками. Копчену ковбасу чи шматок копченого м’яса нарізаємо довільними шматочками. Я подрібнила все кубиками, але можна робити кружальцями чи соломкою.

Піца з дріжджового тіста з мармуровим сиром

Викладаємо подрібнену ковбасу та томати на тісто.

Домашня піца з готового дріжджового тіста

На тертці з середніми отворами подрібнюємо мармуровий сир.

Піца з дріжджового тіста з мармуровим сиром

Посипаємо ковбасу та помідори натертим сиром та відправляємо деко в попередньо розігріту духовку. Випікаємо при 175 градусах близько 20-25 хвилин.

Домашня піца з готового дріжджового тіста

Готову піцу з ковбасою та помідорами виймаємо з духовки, нарізаємо на порційні шматки та подаємо до столу.

Домашня піца з готового дріжджового тіста

Звертаю увагу, що для своєї домашньої піци я використовую саме мармуровий сир, адже, з ним випічка виглядає яскравіше і смаку він додає особливого.

Домашня піца з готового дріжджового тіста

Такий варіант приготування домашньої піци дуже подобається моєму сину. Спробуйте і ви приготувати за моїм рецептом та оцініть результат. Сподіваюся, він і вам прийдеться до смаку.

Піца з готового дріжджового тіста – відео-рецепти

Про інші способи приготування дізнайтесь від авторів зібраних нижче відео.