Якщо у вас під час приготування пиріжків залишилася порція дріжджового тіста, то можна зробити з нього смачну домашню піцу. А ще, залишки готового тіста можна розділити на порційні шматочки та заморозити для подальшого використання. При слушній нагоді його треба просто розморозити та побалувати рідних свіженькою піцою. Наразі я готувала пиріжки з грибами, а залишки тіста вирішила використати за основу домашньої піци з ковбасою та томатами під мармуровим сиром – улюбленої випічки мого сина. Як завжди, викладаю для всіх бажаючих покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Здобне дріжджове тісто, Кетчуп, Ковбаса, Майонез, Помідори, Рослинна олія, Сир
Кухня: Італійська кухня
Тож, для піци нам знадобиться:
- 100-150 грам готового дріжджового тіста;
- 30 грам соусу (суміш кетчупу та майонезу);
- 1 помідор;
- 100-150 грам ковбаси або копченого м’яса;
- 100 грам мармурового сиру;
- пшеничне борошно в/ґ (для присипки робочої поверхні);
- олія рослинна (рафінована) (для змащування форми).
Як приготувати піцу з готового тіста
Підготуємо невелику порцію дріжджового тіста для піци. Достатньо 100-150 грамів – все залежить від діаметра майбутньої випічки.
Посипаємо робочу поверхню борошном та розкочуємо тісто в тонкий пласт. За розміром основа піци повинна бути не більше дека, яке планується використовувати для випікання. Деко застилаємо пергаментом. Якщо спеціального паперу в наявності немає, можна скористатися рукавом для запікання. Далі, змащуємо аркуш паперу олією та викладаємо підготовлений пласт тіста.
Готуємо соус для змащування піци. В глибокій масці поєднуємо майонез та кетчуп, буквально, по 1-2 ложки. При цьому, для майонезу використовуємо столову, а для кетчупу – чайну ложки. Змішуємо до однорідності та отриманим рожевим соусом змащуємо тісто.
Миємо помідор та видаляємо плодоніжку. Ділимо його на четвертинки та нарізаємо їх невеликими часточками. Копчену ковбасу чи шматок копченого м’яса нарізаємо довільними шматочками. Я подрібнила все кубиками, але можна робити кружальцями чи соломкою.
Викладаємо подрібнену ковбасу та томати на тісто.
На тертці з середніми отворами подрібнюємо мармуровий сир.
Посипаємо ковбасу та помідори натертим сиром та відправляємо деко в попередньо розігріту духовку. Випікаємо при 175 градусах близько 20-25 хвилин.
Готову піцу з ковбасою та помідорами виймаємо з духовки, нарізаємо на порційні шматки та подаємо до столу.
Звертаю увагу, що для своєї домашньої піци я використовую саме мармуровий сир, адже, з ним випічка виглядає яскравіше і смаку він додає особливого.
Такий варіант приготування домашньої піци дуже подобається моєму сину. Спробуйте і ви приготувати за моїм рецептом та оцініть результат. Сподіваюся, він і вам прийдеться до смаку.
Піца з готового дріжджового тіста – відео-рецепти
Про інші способи приготування дізнайтесь від авторів зібраних нижче відео.