Пропонуємо приготувати смачну, соковиту піцу з грибами та ковбасою на м’якому та пишному домашньому тісті. Звичайно, це не буде класичне тоненьке та хрустке тісто, яке подають в італійських піцеріях, ми створимо свій, неповторний шедевр, з повітряного дріжджового тіста та ароматною начинкою!
Інгредієнти: Борошно, Варена ковбаса, Кетчуп, Майонез, Молоко, Печериці, Рослинна олія, Сир, Сіль, Сухі дріжджі, Цукор, Шинка, Яйце
Кухня: Італійська кухня
За бажанням, його можна доповнити сиром та соусом, але ми будемо готувати класичну піцу зі стандартними продуктами.
Інгредієнти:
- 100 мл молока;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 1 яйце;
- 300 гр. борошна;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 10 гр. сухих дріжджів;
- дрібка солі.
Начинка:
- 100 гр. варенки;
- 100 гр. шинки;
- 100 гр. печериць;
- 150 гр. твердого сиру;
- кетчуп;
- майонез.
Як приготувати піцу в домашніх умовах
Перш за все приготуємо тісто для піци.
Готуємо опару. Для цього у мисці підігріваємо молоко, вливаємо олію, додаємо цукор, дріжджі та кілька ложок борошна. Гарненько розмішуємо та відставляємо, щоб опара піднялася.
Тим часом починаємо готувати начинку. Варіантів м’ясних компонентів для начинки багато, можна взяти різні сорти ковбаси, відварене м’ясо свинини або курки, фарш. Ми будемо робити піцу з печериць та двох видів ковбаси. Нарізаємо ковбаси та гриби, як підкаже фантазія.
За цей час опара вже піднялася, тож продовжуємо готувати тісто.
В опару вбиваємо яйце.
Вмішуємо борошно та додаємо дрібку солі.
Тісто повинно бути м’яким та пластичним. Змочуємо руки олією і вимішуємо тісто, не «забиваючи» його. Далі розкачуємо тісто у коло, формуємо невеликі бортики, які при випіканні збільшаться, і піца буде схожа на гарну паляницю.
Зверху тісто змащуємо кетчупом, не забуваючи про бортики.
Викладаємо ковбасу,
а потім печериці.
Натираємо сир.
Робимо сіточку з майонезу.
УВАГА: дуже часто сир кладуть на тісто першим шаром.
Запікаємо піцу ось до такого рум’яного стану.
Дуже ситна, соковита, ароматна та смачна піца — чудовий перекус. А її гарний вигляд додає апетиту. Також це може бути самостійна страва, яка чудово смакує з томатним соком.
Домашню піцу можна приготувати не тільки з сиром чи м’ясом, вона виходить смачною і з морепродуктами або просто зі свіжими овочами.
Та зараз ми насолоджуємося ось такою смакотою. Приєднуйтеся до нас! І не соромтеся, пишіть, яка піца вийшла у Вас?