Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом – це східний рецепт, який сподобається всім любителям солодкого.  Пахлава з’явилася ще в Древній Греції, але лишається популярною до сьогодні. Зараз ми поділимося з вами одним з рецептів цих солодощів.

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • 1 порція тіста філо;
  • 2 столові ложки тростинного цукру;
  • 400 грамів горіхів (мигдальних);
  • 5 яблук;
  • 200 грамів вершкового масла 72,5%;

Також треба приготувати лавандовий сироп. Для цього необхідно:

  • цедра 1 апельсина;
  • 1,5-2 чайних ложки квіток лаванди;
  • 1 паличка кориці,
  • 350 мілілітрів води;
  • 3 столові ложки інвертного сиропу.

Як приготувати пахлаву з тіста філо

Для початку зробіть лавандовий сироп. Для цього візьміть сотейник, налийте в нього воду, інвертний сироп, покладіть цедру апельсина та паличку кориці. Потім додайте квіти лаванди, поставте посуд на вогонь та доведіть до кипіння і потримайте 3-4 хвилини. Далі відставте в сторону, щоб всі аромати з’єдналися та перемішалися.

Готуємо лавандовий сироп

Тепер можна перейти до начинки. Для цього карамелізуйте яблука. Візьміть тростинний цукор, викладіть його на розігріту пательню, коли цукор почне плавитися – зразу ж додайте масло.

Карамель для яблук

Коли карамель приготується – покладіть в неї заздалегідь порізані яблука та перемішайте їх, щоб кожен шматочок добре покрився карамельною масою.

Карамелізіруем яблука

Готові яблучні частинки змішайте з подрібненим мигдалем.

Яблука з горіхами для пахлави

Тепер лишилося перекласти начинкою тісто.

Візьміть тісто та кожен пласт промажте вершковим маслом.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Тим часом розігрійте духовку до 190 градусів за Цельсієм. Візьміть форму, викладіть її пергаментом промажте маслом.

Потім покладіть на дно форми три листа тіста філо, так, щоб вони виходили за краї і звисали. Далі викладіть половину  яблук з горіхами, накрийте їх ще трьома пластами тіста філо. Зверху вкладіть другу половину начинки.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Візьміть останні три листи тіста, закрийте яблука, підгорніть краї, що звисають, та поріжте на порційні шматки всю пахлаву. Тепер процідіть сироп, візьміть половину та рівномірно полийте пахлаву. Лишіть солодощі на 3 хвилини, а потім поставте в духовку та випікайте 20-25 хвилин.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Пахлаву треба дістати з форми ще гарячою, скористуйтеся для цього лопаткою.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Ось і все, тепер можна подавати страву до столу і поливати кожен шматочок сиропом.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

Смакуйте та насолоджуйтеся.

Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом

І обов’язково пригощайте гостей.