Домашня пахлава з тіста філо з яблуками і лавандовим сиропом – це східний рецепт, який сподобається всім любителям солодкого. Пахлава з’явилася ще в Древній Греції, але лишається популярною до сьогодні. Зараз ми поділимося з вами одним з рецептів цих солодощів.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Інвертний сироп, Квіти лаванди, Кориця, Мигдаль, Тісто філо, Цедра апельсина, Цукор, Яблука
Кухня: Грецька кухня
Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:
- 1 порція тіста філо;
- 2 столові ложки тростинного цукру;
- 400 грамів горіхів (мигдальних);
- 5 яблук;
- 200 грамів вершкового масла 72,5%;
Також треба приготувати лавандовий сироп. Для цього необхідно:
- цедра 1 апельсина;
- 1,5-2 чайних ложки квіток лаванди;
- 1 паличка кориці,
- 350 мілілітрів води;
- 3 столові ложки інвертного сиропу.
Як приготувати пахлаву з тіста філо
Для початку зробіть лавандовий сироп. Для цього візьміть сотейник, налийте в нього воду, інвертний сироп, покладіть цедру апельсина та паличку кориці. Потім додайте квіти лаванди, поставте посуд на вогонь та доведіть до кипіння і потримайте 3-4 хвилини. Далі відставте в сторону, щоб всі аромати з’єдналися та перемішалися.
Тепер можна перейти до начинки. Для цього карамелізуйте яблука. Візьміть тростинний цукор, викладіть його на розігріту пательню, коли цукор почне плавитися – зразу ж додайте масло.
Коли карамель приготується – покладіть в неї заздалегідь порізані яблука та перемішайте їх, щоб кожен шматочок добре покрився карамельною масою.
Готові яблучні частинки змішайте з подрібненим мигдалем.
Тепер лишилося перекласти начинкою тісто.
Візьміть тісто та кожен пласт промажте вершковим маслом.
Тим часом розігрійте духовку до 190 градусів за Цельсієм. Візьміть форму, викладіть її пергаментом промажте маслом.
Потім покладіть на дно форми три листа тіста філо, так, щоб вони виходили за краї і звисали. Далі викладіть половину яблук з горіхами, накрийте їх ще трьома пластами тіста філо. Зверху вкладіть другу половину начинки.
Візьміть останні три листи тіста, закрийте яблука, підгорніть краї, що звисають, та поріжте на порційні шматки всю пахлаву. Тепер процідіть сироп, візьміть половину та рівномірно полийте пахлаву. Лишіть солодощі на 3 хвилини, а потім поставте в духовку та випікайте 20-25 хвилин.
Пахлаву треба дістати з форми ще гарячою, скористуйтеся для цього лопаткою.
Ось і все, тепер можна подавати страву до столу і поливати кожен шматочок сиропом.
Смакуйте та насолоджуйтеся.
І обов’язково пригощайте гостей.