Домашня локшина на яйцях, без води

Для того щоб зробити домашню локшину на яйцях і не використовувати для супу або гарніру магазинну, потрібно зовсім мало часу й можна обійтися без особливих кулінарних навичок. Рецепт тіста дуже легко запам’ятовується: 1 яйце на 100 грамів борошна.  Для домашньої яєчної локшини підійдуть будь-які сорти муки різного помелу. Детальний покроковий рецепт із фотокартками полегшить процес приготування.

Складники:

  • 6 курячих яєць (Д-0);
  • 600 грамів муки;
  • 1 ч. л. солі без верха;
  • 80-100 грамів муки, щоб притрусити робочу поверхню.

Локшина в домашніх умовах

Як замішують домашню локшину

Для замішування тіста слід відміряти необхідну кількість муки в глибоку посудину. Просіювати не обов’язково. Борошно треба з’єднати з сіллю та яйцями й замісити тісто. Якщо яйця домашні, то воно матиме яскраво жовтий відтінок.

Домашня локшина на яйцях, без води

У результаті, повинна вийти пружна кулька. Тісто має бути набагато щільнішим, ніж для пельменів. Його потрібно загорнути в плівку та залишити на одну годину в холодному місці.

Якщо яйця магазинні, а хочеться отримати жовтий колір тіста, то варто до нього додати пів чайної ложки куркуми.

Як нарізати домашню локшину

Найзручніше нарізати домашню локшину, з допомогою спеціальної розгортальної машинки.

Домашня локшина на яйцях, без води

Охолоджене тісто слід розділити на чотири рівні частини. Кожну з них розім’яти руками, утворюючи млинець, і розгорнути в тонкий пласт в розгортальній машинці. Розмір розгортання треба поступово зменшувати до тих пір, доки не вдасться отримати бажану товщину тіста. Лише після цього, його необхідно пропустити через насадку для локшини або спагеті.

При розгортанні тіста, ролики та ножі для нарізання на машинці слід притрусити борошном, щоб воно легше розгорталося.

Домашня локшина на яйцях, без води

Якщо виникне бажання зробити локшину зеленою, то до тіста потрібно додати петрушку з льодом, перебиту в блендері. Її треба процідити й використати тільки віджату частину петрушки, тобто не рідину. Ну а чорну локшину роблять, додаючи чорнило каракатиці. На фото добре видно, якою повинна бути оптимальна товщина тіста.

Домашня локшина на яйцях, без води

На світлині нижче локшина з додаванням петрушки.

Домашня локшина на яйцях, без води

Не варто засмучуватися, якщо розгортальної машинки нема. Розгортати й нарізати тісто можна й без неї (з нею просто набагато простіше): на столі з допомогою качалки. Для цього, треба розкачати тісто в тонкий пласт, посипати його борошном і скрутити рулетом. Потім, нарізати локшину ножем. Ширина може бути якою завгодно.

Як варити домашню локшину

Готувати домашню локшину на яйцях дуже просто. Її необхідно вкинути в підсолений окріп і варити протягом 3 хвилин. Соус може бути будь-який, головне, щоб подобався більшості рідних.

Домашня локшина на яйцях, без води

Якщо локшини вийшло забагато її можна заморозити або висушити. А потім, так званий, напівфабрикат має варитися не 3 хвилини, а 5.

Суху або заморожену домашню локшину на яйцях можна використати пізніше для приготування супу (її треба буде вкинути за 5 хвилин до кінця його варіння).