Домашня шинка – це не тільки смачно, а ще і стовідсотково безпечно. Тому, якщо ви любите цю закуску – пропонуємо рецепт в мультиварці.
Інгредієнти: Желатин, Коріння, Курка, Курячі шлунки, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Спеції, Цибуля, Часник
Як зробити курячу шинку в домашніх умовах
Для приготування можна взяти будь-яке м’ясо, але найкраще обирати птицю. Можна взяти пісну курку або індичку. Також можна купити окремо грудку та стегенця і використати без шкіри і жиру. Щоб продукт вийшов смачним, також візьміть курячі шлунки. Промийте їх, позбавте плівки і жиру.
Викладіть м’ясо в мультиварку і готуйте 2 години на режимі “Тушкування”. Не треба солити чи додавати воду, тільки покладіть 8-10 горошин чорного і запашного перцю. Якщо немає мультиварки, можна готувати просто в каструлі.
Також вам знадобиться: ріпчаста цибуля, морква, біле коріння (свіже або сушене), часник і пара пачок желатину.
Через 2 години витягніть м’ясо та відкиньте на друшляк.
Далі висипте в чашу мультиварки дрібно порізані овочі.
М’ясо звільніть від кісток і хрящів, поріжте на дрібні кубики і теж покладіть в мультиварку. Зверху викладіть желатин, додайте сіль, суміш перців, прянощі. Рекомендуємо використати мелений коріандр і тертий мускатний горіх. Зверху вилийте м’ясний сік, перемішайте і готуйте ще 30 хвилин на режимі “Тушкування”.
Майбутня домашня шинка з курки, практично, готова. Залишилося її сформувати і остудити.
Тепер візьміть циліндричні форми, в які потрібно вставити поліетиленові пакети в якості ковбасних оболонок.
Викладіть гарячий фарш в форми, обережно обминаючи, щоб випустити повітря, але не пошкодити поліетиленову плівку. Зверху легенько закрутіть плівку.
Лишилося поставити шинку під прес.
Для цього на пакет з фаршем можна покласти кришку або тарілку, а зверху поставити ємність з водою.
Все, тепер тільки залишається дочекатися, коли желатин застигне, а шинка спресується і затвердіє.
Смачного!