Домашня фальшива копчена скумбрія в цибулинні і чаї без рідкого диму

Хочу сьогодні поділитися рецептом скумбрії фальшивого копчення, приготування якої забере у вас всього-на-всього три дні. Готова солона скумбрія в цибулинні і чаї виходить дуже смачна і ароматна. При приготуванні я завжди використовую чай з різними добавками. Від цього смак готової риби змінюється. Я готую без рідкого диму, хоча в оригінальному рецепті він заявлений, так що застосувати його чи ні – рішення тільки за вами. Як готується копчена скумбрія в цибулинні в домашніх умовах я детально розповім у своєму простому рецепті, а покроково зроблені фото демонструють приготування.

Інгредієнти:

  • 3 штуки свіжої скумбрії;
  • 3 штуки лаврового листа;
  • 4 великих горошин перцю (запашного);
  • 1,5 ч. ложки немолотого коріандру;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 3 столові ложки рожевої гімалайської солі;
  • 1,5 столові ложки білого цукрового піску;
  • 2 столові ложки листя чорного чаю з чебрецем;
  • 2 жмені цибулиння;
  • 2 столові ложки EV оливкового масла;
  • 1 літр питної води.

Як засолити скумбрію в цибулинні і чаї холодним способом

Засолювання риби починаємо з того, що в сотейник всипаємо по черзі чай, сіль, цукор, перець, коріандр, часник, кладемо лист лавровий і додаємо розрізаний зубчик часнику.

Фальшива копчена скумбрія в цибулинні

Всі спеції заливаємо питною холодною водою, нагріваємо до кипіння. Потім, додаємо чисте лушпиння цибулі, попередньо промивши його,. Кип’ятимо розчин 1,5-2 хвилини.

Фальшива копчена скумбрія в цибулинні

Знімаємо з вогню гарячий цибульний маринад або відсуваємо його убік, щоб він охолов і настоявся.

Фальшива копчена скумбрія в цибулинні

Тим часом, займемося підготовкою скумбрії. Відокремлюємо голову, плавники і хвостову частину. Потім, видаляємо нутрощі, попередньо розрізавши черево. Рибу промиваємо і кладемо в глибокий посуд, в якому будемо її “коптити”.

Фальшива копчена скумбрія

Скумбрію заливаємо охолодженим маринадом, контейнер щільно закриваємо кришкою і на 3 доби ховаємо в холод. Один раз на добу відкриваємо ємність з рибою і перевертаємо її, щоб вона маринувалася рівномірно.

Фальшива копчена скумбрія

Готову скумбрію виймаємо, одноразовим рушником просушуємо і змащуємо оливковою олією.

Фальшива копчена скумбрія в цибулинні

Далі, фальшиво копчена скумбрія в цибулинні нарізається на шматочки перед подачею на стіл.

Фальшива копчена скумбрія в цибулинні

Така риба, приготовлена легко і просто в домашніх умовах, подається як холодна рибна закуска на будь-який святковий або пісний стіл. Крім того, вона дуже хороша на обід або вечерю з смачним картопляним гарніром.