Бринза – смачний та корисний продукт, вживання якого забезпечує організм цінними речовинами – кальцієм та вітамінами. Звичайно ж, можна просто купити в магазині даний молочний продукт, але приготувавши його власноруч хоча б раз, ви назавжди відмовитесь від покупної бринзи. Сьогодні розкажу як готується домашня бринза з коров’ячого молока. Легко та правильно приготувати її вам допоможе мій детальний покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Кисле молоко, Молоко, Сіль, Сметана, Яйце
Щоб зробити своїми руками домашню бринзу знадобиться мінімум доступних всім складових:
- 2 л свіжого молока;
- 0,3 л кислого молока;
- 0,2 л сметани;
- 5 яєць;
- 2 ст. л. солі.
Зміст
Як приготувати домашню бринзу з молока і яєць
Найсмачніша та найбільш корисна бринза готується з домашнього коров’ячого молока. Виливаємо його в каструлю та ставимо на вогонь.
Поки триває процес нагріву молока, ми в окремій мисці поєднуємо та збиваємо яйця, сметану та кисле молоко. Жирність готової бринзи можна регулювати пропорціями сметани та кислого молока. Чим більше покласти сметани, тим жирніша вийде бринза.
При першій появі ознак закипання молока, додаємо в каструлю сіль. Перемішуємо молоко і в процесі поступово доливаємо сметанно-яєчну суміш. Коли отримана маса повторно закипить, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімуму та кип’ятимо 5 хвилин. В результаті у нас повинна утворитись на поверхні сирна грудка.
Знімаємо каструлю з вогню та відкидаємо вміст на сито або друшляк, застелений кількома шарами марлі. Залишаємо сирну масу стікати.
Через певний час загортаємо грудку сиру в марлю та встановлюємо під гніт на 3-4 години. Можна навіть залишити бринзу в такому стані на ніч, але в прохолодному місці, щоб вона не зіпсувалася.
Виймаємо отриману домашню бринзу з під гніту та звільняємо від марлі.
Тепер її можна вживати як самостійну страву або додавати шматочками до бутерброда. Корисна та смачна домашня бринза – відмінна альтернатива дорогому сиру фета в грецькому салаті та багатьох інших стравах.
Домашня бринза з коров’ячого молока – відео-рецепти
Про інші способи приготування дізнайтесь від авторів ютуба.
Перший автор готує бринзу з молока і оцту. Просто та дуже смачно.
Наступний автор демонструє рецепт приготування з хлористим кальцієм і сирним ферментом.
І останнє відео, яке я хочу запропонувати – домашній сир з пепсином. Дізнайтесь секрети приготування від автора і домашня бринза у вас обов’язково вийде.