Домашня арахісова паста - смачно та просто

Домашня арахісова паста – смачно та просто

Арахісова паста вже перестала бути заморським ласощами. Її вільно можна купити в найближчому супермаркеті. Але її можна приготувати і самостійно дома, причому, для цього знадобиться тільки три компонента і блендер. Сьогодні я поділюся своїм досвідом приготування смачної арахісової пасти в домашніх умовах. Така домашня арахісова паста нічим не відрізняється від магазинного аналога, крім більшої натуральності. ? А ще, її собівартість приємно порадує вас! Адже, якщо немає різниці у смаку – навіщо платити більше?

Складові:

Домашня арахісова паста

  • арахіс очищений – 500 гр;
  • цукрова пудра – 1 ст.л.;
  • сіль – 1 щіпка.

Як бачите, інгредієнтів у нас мінімум. Арахіс краще взяти очищений, це сильно заощадить ваш час і сили. Однак, за цим же принципом можна готувати пасту і з неочищеного арахісу.

Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах

Насамперед, нам потрібно просмажити сирий арахіс до отримання ним легкого золотистого кольору і приємного аромату. Я роблю це на сковороді. Висипаємо арахіс на чисту сковороду з товстим дном і обсмажуємо його, періодично помішуючи. Колір і смак готової пасти будуть залежати від ступеня обсмаження арахісу. Ви можете обрати такий варіант обсмаження, який буде до смаку саме вам.

Якщо арахіс у вас очищений – переходимо до наступного кроку. Якщо у лушпинні, то даємо йому трохи охолонути і перетираємо між долонями. Лушпиння легко відділяється з обсмажених зерен.

Ще смажити арахіс можна в духовці. Бажано вибрати велике деко, на якому він розміститься в один шар. Прогрівайте зерна в розігрітій до 160 градусів духовці до бажаного ступеня прожарювання. У мене це займає, приблизно, 10-15 хвилин.

Арахісова паста

Висипаємо обсмажений арахіс в блендер і починаємо подрібнювати. Спочатку у нас просто з’являються грубі шматочки.

Домашня арахісова паста

При подальшому подрібненні арахіс перетворюється в дрібну крихту. Починає виділятися олія, крихта стає злегка вологою і злипається. Все добре – ми на правильному шляху. ?

Домашня арахісова паста

Продовжуємо подрібнювати, ще трохи зусиль і злиплі крихти перетворюються в пасту.

Домашня арахісова паста

Додаємо до неї солі на кінчику ножа і цукрову пудру. За бажанням,  можна замінити її медом. Ще раз збиваємо пасту до однорідності.

Домашня арахісова паста

Ступінь подрібнення можете обирати на свій розсуд. Можете довести практично до повної гладкості, якщо плануєте зробити з неї арахісовий крем, або залиште невеликі шматочки арахісу. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Домашня арахісова паста - смачно та просто

Наш чудовий десерт та смачна основа для кулінарних шедеврів готова.

Домашня арахісова паста - смачно та просто

Можете намазувати пасту на хліб, тости, печиво або додавати в різні креми і начинки.

Хай кожний польоту вашої фантазії завжди завершується смачною стравою і смачного !!! 🙂