Арахісова паста вже перестала бути заморським ласощами. Її вільно можна купити в найближчому супермаркеті. Але її можна приготувати і самостійно дома, причому, для цього знадобиться тільки три компонента і блендер. Сьогодні я поділюся своїм досвідом приготування смачної арахісової пасти в домашніх умовах. Така домашня арахісова паста нічим не відрізняється від магазинного аналога, крім більшої натуральності. ? А ще, її собівартість приємно порадує вас! Адже, якщо немає різниці у смаку – навіщо платити більше?
Інгредієнти: Арахіс, Сіль, Цукрова пудра
Складові:
- арахіс очищений – 500 гр;
- цукрова пудра – 1 ст.л.;
- сіль – 1 щіпка.
Як бачите, інгредієнтів у нас мінімум. Арахіс краще взяти очищений, це сильно заощадить ваш час і сили. Однак, за цим же принципом можна готувати пасту і з неочищеного арахісу.
Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах
Насамперед, нам потрібно просмажити сирий арахіс до отримання ним легкого золотистого кольору і приємного аромату. Я роблю це на сковороді. Висипаємо арахіс на чисту сковороду з товстим дном і обсмажуємо його, періодично помішуючи. Колір і смак готової пасти будуть залежати від ступеня обсмаження арахісу. Ви можете обрати такий варіант обсмаження, який буде до смаку саме вам.
Якщо арахіс у вас очищений – переходимо до наступного кроку. Якщо у лушпинні, то даємо йому трохи охолонути і перетираємо між долонями. Лушпиння легко відділяється з обсмажених зерен.
Ще смажити арахіс можна в духовці. Бажано вибрати велике деко, на якому він розміститься в один шар. Прогрівайте зерна в розігрітій до 160 градусів духовці до бажаного ступеня прожарювання. У мене це займає, приблизно, 10-15 хвилин.
Висипаємо обсмажений арахіс в блендер і починаємо подрібнювати. Спочатку у нас просто з’являються грубі шматочки.
При подальшому подрібненні арахіс перетворюється в дрібну крихту. Починає виділятися олія, крихта стає злегка вологою і злипається. Все добре – ми на правильному шляху. ?
Продовжуємо подрібнювати, ще трохи зусиль і злиплі крихти перетворюються в пасту.
Додаємо до неї солі на кінчику ножа і цукрову пудру. За бажанням, можна замінити її медом. Ще раз збиваємо пасту до однорідності.
Ступінь подрібнення можете обирати на свій розсуд. Можете довести практично до повної гладкості, якщо плануєте зробити з неї арахісовий крем, або залиште невеликі шматочки арахісу. У будь-якому випадку буде дуже смачно.
Наш чудовий десерт та смачна основа для кулінарних шедеврів готова.
Можете намазувати пасту на хліб, тости, печиво або додавати в різні креми і начинки.
Хай кожний польоту вашої фантазії завжди завершується смачною стравою і смачного !!! 🙂