Пропонуємо вам рецепт дуже смачного зефіру, зробленого на консервованих яблуках та агар-агарі. Варто відзначити, що для цієї страви краще брати кислі сорти яблук. А ще, не замінювати агар-агар желатином, бо ефект буде недостатнім.
Інгредієнти: Агар-агар, Вода, Лимонний сік, Цедра лимону, Цукор, Цукрова пудра, Яблука, Яйце
Кухня: Російська кухня
Для приготування необхідно взяти:
- 1 білок від курячого яйця;
- 2 консервованих яблука середнього розміру;
- 100 грамів цукрового піску;
- цедра з ¼ частини лимона;
- 1 столова ложка свіжого лимонного соку;
- 1,5 столової ложки цукрової пудри для посипання зефіру;
- ¼ чайної ложки жовтого харчового барвника (за бажанням).
А також, вам знадобиться сироп, який готується з:
- 6-ти грамів агар-агар;
- 75-ти мілілітрів холодної води;
- 200 грамів цукрового піску.
Як приготувати яблучний зефір на агар-агарі
Треба підготувати тефлоновий пергамент або фольгу і кондитерський мішок, яким ви будете робити зефір.
Далі візьміть каструлю, складіть в неї яблука і перетворіть їх на пюре за допомогою блендера.
Далі додайте цедру, сік лимона і цукор, поставте на вогонь і варіть, доки маса не стане густою. Тобто вона не має стікати з ложки. Коли пюре звариться, цедру треба прибрати.
Тепер протріть пюре через сито, додайте барвник та поставте на холод, аби воно стало повністю холодним.
Також в миску міксера покладіть білок і 125 грамів готового яблучно-лимонного пюре. Та поки що відставте.
Далі візьміть кухлик, який має високі борти, покладіть в нього агар-агар, насипте цукру та влийте води. Нагрівайте суміш, постійно її помішуючи. Коли сироп добре прогріється, він почне збільшуватися в об’ємі і з’явиться піна. Сироп треба довести до температури 118-125 градусів за Цельсієм.
Коли температура сиропу підніметься до 80-ти градусів за Цельсієм, збийте білок з пюре на високій швидкості. Як тільки сироп приготувався, зменшіть швидкість міксера до мінімальної і влийте гарячий сироп тонкою цівкою в білково-яблучну масу.
До речі, не знімайте залишки сиропу зі стінок кухлика, бо вони візьмуться грудкою, якщо потраплять в загальну масу.
Після того, як ви додали сироп, знову збільшіть потужність міксера і продовжіть збивати.
Закінчіть збивати, коли у нас вийдуть середні піки.
Далі треба все робити оперативно, бо агар-агар застигає при температурі 45 градусів за Цельсієм і робить то досить швидко. Тому складіть масу в кондитерський мішок і витискайте з нього зефір потрібного розміру.
Далі лишіть його на 4-6 годин, аби він застиг. Час застигання залежить від вологості повітря, тому краще лишати зефір на всю ніч.
Коли зефір буде готовим, можна з’єднати половинки між собою, адже вони добре склеюються чи лишити так, як є.
Лишилося обваляти зефір в цукровій пудрі і можна його їсти. Цей натуральний десерт точно оцінять всі, кого ви ним будете пригощати.