Домашній яблучний зефір на агар-агарі з консервованих яблук

Пропонуємо вам рецепт дуже смачного зефіру, зробленого на консервованих яблуках та агар-агарі. Варто відзначити, що для цієї страви краще брати кислі сорти яблук. А ще, не замінювати агар-агар желатином, бо ефект буде недостатнім.

Для приготування необхідно взяти:

  • 1 білок від курячого яйця;
  • 2 консервованих яблука середнього розміру;
  • 100 грамів цукрового піску;
  • цедра з ¼ частини лимона;
  • 1 столова ложка свіжого лимонного соку;
  • 1,5 столової ложки цукрової пудри для посипання зефіру;
  • ¼ чайної ложки жовтого харчового барвника (за бажанням).

А також, вам знадобиться сироп, який готується з:

  • 6-ти грамів агар-агар;
  • 75-ти мілілітрів холодної води;
  • 200 грамів цукрового піску.

Як приготувати яблучний зефір на агар-агарі

Треба підготувати тефлоновий  пергамент або фольгу і кондитерський мішок, яким ви будете робити зефір.

Далі візьміть каструлю, складіть в неї яблука і перетворіть їх на пюре за допомогою блендера.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Далі додайте цедру, сік лимона і цукор, поставте на вогонь і варіть, доки маса не стане густою. Тобто вона не має стікати з ложки. Коли пюре звариться, цедру треба прибрати.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Тепер протріть пюре через сито, додайте барвник та поставте на холод, аби воно стало повністю холодним.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Також в миску міксера покладіть білок і 125 грамів готового яблучно-лимонного пюре. Та поки що відставте.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Далі візьміть кухлик, який має високі борти, покладіть в нього агар-агар, насипте цукру та влийте води. Нагрівайте суміш, постійно її помішуючи. Коли сироп добре прогріється, він почне збільшуватися в об’ємі і з’явиться піна. Сироп треба довести до температури 118-125 градусів за Цельсієм.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Коли температура сиропу підніметься до  80-ти градусів за Цельсієм, збийте білок з пюре на високій швидкості. Як тільки сироп приготувався, зменшіть швидкість міксера до мінімальної і влийте гарячий сироп тонкою цівкою в білково-яблучну масу.

До речі, не знімайте залишки сиропу зі стінок кухлика, бо вони візьмуться грудкою, якщо потраплять в загальну масу.

Після того, як ви додали сироп, знову збільшіть потужність міксера і продовжіть збивати.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Закінчіть збивати, коли у нас вийдуть середні піки.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Далі треба все робити оперативно, бо агар-агар застигає при температурі 45 градусів за Цельсієм і робить то досить швидко. Тому складіть масу в кондитерський мішок і витискайте з нього зефір потрібного розміру.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Далі лишіть його на 4-6 годин, аби він застиг. Час застигання залежить від вологості повітря, тому краще лишати зефір на всю ніч.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Коли зефір буде готовим, можна з’єднати половинки між собою, адже вони добре склеюються чи лишити так, як є.

Яблучний зефір на агар-агар з консервованих яблук

Лишилося обваляти зефір в цукровій пудрі і можна його їсти. Цей натуральний десерт точно оцінять всі, кого ви ним будете пригощати.