Морозиво, напевно, один із найпопулярніших десертів. Його полюбляють і діти, і дорослі. Батьківщиною морозива вважається Стародавній Китай, де цей десерт готували для імператорів. Ласувати морозивом полюбляв й Олександр Македонський.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Желатин, Молоко, Молоко згущене, Цукор, Яйця
Процес приготування морозива не дуже складний. Головне – слідувати інструкціям. Сьогодні пропоную вам опанувати рецепт домашнього вершкового морозива. Його смак віднесе вас у дитинство та викличе теплі емоції.
Для приготування морозива нам знадобиться:
- вершки 25% (або вище) – 325 г;
- молоко – 50 г;
- згущене молоко – 125 г;
- цукор – 25 г;
- яйця – 3 шт.;
- желатин – 5 г;
- ванілін – 0,5 г.
Як приготувати домашній вершковий пломбір
Спочатку потрібно замочити желатин у столовій ложці холодної води.
Відділяємо жовтки від білків і кладемо їх у сотейник (білки нам не потрібні). Додаємо туди згущене молоко, цукор і ванілін. Важливо обрати згущене молоко високої якості, адже це впливає на смак вашого морозива.
Добре перемішуємо суміш до побіління. Вливаємо в сотейник вершки та молоко.
Ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Додаємо до суміші набряклий желатин.
Після цього нагріваємо отриману суміш до 82 градусів. За відсутності термометра потрібно орієнтуватися на легке загустіння суміші та появу пари над її поверхнею. Слідкуємо, щоб желатин повністю розчинився. Пам’ятайте, що суміш не можна доводити до кипіння, щоб вона не втратила желеутворюючі властивості та не згорнулися жовтки.
Суміш повинна вийти кремової консистенції. Даємо їй охолонути. Продовжуємо процес приготування за інструкцією до вашої морожениці.
Мороженицю можна замінити морозилкою. Не забуваємо виймати морозиво чотири рази з інтервалом 1-1,5 год та збивати його або просто перемішувати. Такі прості дії допоможуть уникнути кристалізації продукту.
Не забувайте, що зовнішній вигляд вашого десерту дуже важливий. Тому прикрашаємо морозиво та подаємо до столу.
Цей десерт підкорить серця навіть затятих критиків солодкого.
Цей охолоджуючий десерт підійме настрій вам та вашим рідним у спеку. Морозиво виходить дивовижним! Згущене молоко надає десерту неймовірної ніжності. Смачного!