Домашній вершковий пломбір – морозиво зі згущеного молока, вершків і жовтків

Морозиво, напевно, один із найпопулярніших десертів. Його полюбляють і діти, і дорослі. Батьківщиною морозива вважається Стародавній Китай, де цей десерт готували для імператорів. Ласувати морозивом полюбляв й Олександр Македонський.

Процес приготування морозива не дуже складний. Головне – слідувати інструкціям. Сьогодні пропоную вам опанувати рецепт домашнього вершкового морозива. Його смак віднесе вас у дитинство та викличе теплі емоції.

Для приготування морозива нам знадобиться:

  • вершки 25% (або вище) – 325 г;
  • молоко – 50 г;
  • згущене молоко – 125 г;
  • цукор – 25 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • желатин – 5 г;
  • ванілін – 0,5 г.

Як приготувати домашній вершковий пломбір

Спочатку потрібно замочити желатин у столовій ложці холодної води.

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока

Відділяємо жовтки від білків і кладемо їх у сотейник (білки нам не потрібні). Додаємо туди згущене молоко, цукор і ванілін. Важливо обрати згущене молоко високої якості, адже це впливає на смак вашого морозива.

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока

Добре перемішуємо суміш до побіління. Вливаємо в сотейник вершки та молоко.

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока

Ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Додаємо  до суміші набряклий желатин.

Домашній вершковий пломбір - морозиво зі згущеного молока, вершків і жовтків

Після цього нагріваємо отриману суміш до 82 градусів. За відсутності термометра потрібно орієнтуватися на легке загустіння суміші та появу пари над її поверхнею. Слідкуємо, щоб желатин повністю розчинився. Пам’ятайте, що суміш не можна доводити до кипіння, щоб вона не втратила желеутворюючі властивості та не згорнулися жовтки.

Домашній вершковий пломбір - морозиво зі згущеного молока, вершків і жовтків

Суміш повинна вийти кремової консистенції. Даємо їй охолонути. Продовжуємо процес приготування за інструкцією до вашої морожениці.

Домашній вершковий пломбір - морозиво зі згущеного молока, вершків і жовтків

Мороженицю можна замінити морозилкою. Не забуваємо виймати морозиво чотири рази з інтервалом 1-1,5 год та збивати його або просто перемішувати. Такі прості дії допоможуть уникнути кристалізації продукту.

Не забувайте, що зовнішній вигляд вашого десерту дуже важливий. Тому прикрашаємо морозиво та подаємо до столу.

Домашній вершковий пломбір - морозиво зі згущеного молока, вершків і жовтків

Цей десерт підкорить серця навіть затятих критиків солодкого.

Домашній вершковий пломбір - морозиво зі згущеного молока, вершків і жовтків

Цей охолоджуючий десерт підійме настрій вам та вашим рідним у спеку. Морозиво виходить дивовижним! Згущене молоко надає десерту неймовірної ніжності. Смачного!