Домашній узвар (рідше узвар) – це солодкий напій (компот) який варять з сушених плодів, фруктів, ягід. На Різдво і Хрещення узвар із сухофруктів варять як одну з 12 пісних страв на Святвечір. Готувати напій можна як з фруктово-ягідного міксу, так “чистий” – з окремих плодів.
Узвар із сухофруктів
Автор першого відео розповість як зварити узвар в каструлі на плиті з суміші сухих фруктів. Робіть все правильно, як розповідає автор і у вас теж вийде вдалий і корисний домашній напій.
Цей відео-рецепт розповість як правильно готувати домашній узвар з медом.
Третій відео-рецепт стане в нагоді тим господиням, які хочуть знати як приготувати узвар в мультиварці. Ольга Матвєй розкриває всі секрети приготування вдалого напою.
І останній в цьому розділі відео-рецепт стане в нагоді тим, хто хоче зробити узвар із сухофруктів без варіння. Приготування такого напою буде відбуватися в термосі. При такому способі приготування зберігається більше корисних речовин і вітамінів, що робить напій більш корисним для імунітету, травлення і загального зміцнення організму.
Узвар із груші
Ароматний грушевий напій можна зробити спільно з автором цього ролика.
Узвар з яблук
Це яблучний узвар з грушею. Скористайтеся корисними порадами автора, але якщо все ж хочете зробити напій тільки з одних яблук, то просто не кладіть сушені груші.
Потрібно зауважити, що узвар з одних яблук виходить досить світлий. Тому, автор наступного рецепта пропонує доповнити яблучний напій вишневим соком.
Узвар із шипшини
Разом з Ольгою Матвій приготуйте смачний шипшиновий узвар в мультиварці. Переконайтеся, що його дуже легко зробити самостійно. Такий домашній напій із шипшини виходить дуже насичений і корисний.
Тепер ви знаєте як приготувати узвар правильно і смачно, а значить вдалий домашній узвар із сухофруктів чи шипшини буде частим гостем на вашому столі.
Пропонуємо і інші корисні матеріали сайту: