Домашній торт Пташине молоко - справжній, класичний, смачний та простий

Домашній торт Пташине молоко – справжній класичний, смачний та простий

Сьогодні готую справжній класичний торт-суфле Пташине молоко. Перш ніж приступити до рецепту, хочеться розповісти, що історія походження цього не звичайного торта веде до московського ресторану Прага, в далекий вже 1920 рік. Тобто, їй вже біля 100 років. В ті далекі часи в ході кулінарних експериментів був придуманий цей неймовірний десерт і лише через багато років виготовлення цього дуже смачного торта на нього був виданий патент. В наш час знайти рецепт приготування справжнього Пташиного молока не проблема. В інтернеті є дуже багато кулінарних сайтів, де можна його знайти. Але в цьому рецепті розкажу як печуть домашній торт Пташине молоко у мене дома вже багато років.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – півсклянки;
  • масло – 100 грам;
  • жовтки яєчні – 6 штук;
  • цукор – 1 склянка;
  • сода – третина чайної ложки;
  • оцет – 1 столова ложка.

Інгредієнти для суфле:

  • желатин – 1 столова ложка;
  • кип’ячена вода (холодна) – півсклянки;
  • білки яєчні – 6 штук;
  • лимонна кислота – третина столової ложки;
  • цукор – 2 склянки.

Інгредієнти для глазурі:

  • цукор – 1 склянка;
  • какао-порошок – 2 столові ложки;
  • масло – 50 грам;
  • вода – 3 столові ложки.

Домашній торт Пташине молоко

Зміст

Як зробити торт Пташине молоко в домашніх умовах

Бісквіт для Пташиного молока

  1. Для правильного приготування тіста нам треба спочатку розділити яйця – білки від жовтків. Зауважу, що яйця для тіста потрібно брати з холодильника. Відокремлені білки знову відправляємо в холодильник, а з жовтками заводимо тісто.
  2. З’єднуємо інгредієнти в такій послідовності: жовтки, м’яке вершкове масло, соду, борошно, цукровий пісок, погашену оцтом соду.
  3. Приготовлене тісто викладаємо на деко змащене маслом та випікаємо в уже нагрітій до середньої температури (180°С) духовці.
  4. Готовий корж з дека потрібно зняти гарячим, дати йому охолонути і розрізати по горизонталі на 2 рівні частини. Тепер, у нас є 2 коржи.

Переходимо до наступного етапу.

Крем-суфле Пташине молоко

  1. Заливаємо желатин водою кип’яченою та охолодженою. Залишаємо розбухати на 1 годину. Після чого, виставляємо суміш на слабкий вогонь, нагріваємо та мішаємо. Стежимо, щоб вона не закипала, а желатин розчинився.
  2. Беремо холодні білки (ті, що були в холодильнику) і збиваємо разом з лимонною кислотою. Потрібно збити їх так, щоб вийшла густа піна. У процесі збивання додаємо всю норму цукру. Не варто додавати відразу весь, додаємо поступово. Під кінець збивання не забудьте кинути в білки дрібку ваніліну. І вже в самому кінці збивання, вводимо розведений рідкий желатин.
  3. Тепер, цю білкову масу слід покласти в холодильник. Коли вона почне схоплюватися, слід вилити її на корж, розмазати і накрити зверху другою частиною білого бісквітна.

Як приготувати глазур на торт

  1. Змішуємо какао порошок з невеликою кількістю цукрового піску. Це робимо для того, щоб суміш краще розмішалась, а какао-порошок не утворив комочки.
  2. Доливаємо воду, додаємо масло і цукор, що залишився.
  3. Старанно вимішуємо і виставляємо на вогонь. Помаленьку мішаємо і стежимо, щоб весь цукру розчинився, доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
  4. Готовою, злегка охолодженою шоколадною глазур’ю прикрашаємо торт з усіх боків, в тому числі, і зверху.

Простий у приготуванні, але смачний домашній торт-суфле готовий. Ставимо його в холодильник для подальшого охолодження та стабілізації крема.

Домашній торт Пташине молоко

Смачний домашній торт Пташине молоко відмінно підходить в якості солодкого подарунка на день народження рідним, коханому або другу. Його сміло можна готувати як десерт для святкування будь-якого іншого заходу. Подається бісквітний торт-суфле порціями на маленьких тарілках з чаєм, кавою або компотом.

Відео-рецепт торта Пташине молоко

Завершуючи, пропонуємо приготування торта Пташине молоко в домашніх умовах від відомого ютуб-каналу “videoculinary – відео-рецепти Бабусі Емми”.  Надійні та перевірені часом поради від досвідченого кулінара.