Домашній торт Черепаха зі сметаною - простий класичний рецепт

Домашній торт Черепаха зі сметаною – простий класичний рецепт

Якщо у вашій сім’ї є маленькі діти, то смачний бісквітний торт Черепаха зі сметаною, в домашніх умовах, краще всього випікати всією сім’єю. Цей простий сметанний торт, як набір для творчості, збирається разом з дітьми дуже весело. Ви, ніби, збираєте панцир однієї з черепашок Ніндзя. ? Тут робота знайдеться для кожного, а результат – швидко з’їдається всією сім’єю. Як зробити сметаннік-Черепаху – демонструє рецепт з покроково зробленими фото.

Інгредієнти для бісквітного тіста:

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

  • 4 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1 ст. ложка какао.

Для сметанного крему:

  • 300 гр сметани;
  • 1 ст. цукру.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Для глазурі:

  • 50 гр шоколаду;
  • 3 ст. ложки молока.

Увага – в рецепті, склянка має об’єм 200 мл.

Як приготувати торт Черепаха

Спочатку потрібно спекти її бісквітний “панцир”. Тому, починаємо готувати тісто.

Як пекти бісквіт

Кладемо в чашу яйця і збиваємо.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Додаємо цукор.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Оцтом гасимо соду і додаємо до борошна.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Всипаємо все в чашу зі збитими яйцями.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Додаємо какао, перемішуємо і отримуємо красиве, не особливо густе кавове тісто.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Розігріваємо духову шафу. При подачі до неї бісквіта, в ній повинна бути висока температура – 200°С.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

На застелений пергаментом лист десертною ложкою викладаємо тісто. Формуємо невеликі краплі, залишаючи трохи місця для розтікання. Випікаємо бісквітні коржики, близько, 15 хвилин.

Як готувати сметанний крем для торта Черепаха

Робиться це дуже просто. Сметану збиваємо виделкою з цукром. Міксер краще не брати, сметана може поплисти і дати воду.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Як зібрати та прикрасити сметанний торт Черепаха

Зауважте, що готові бісквітні коржі перед складанням торта потрібно повністю остудити і тільки тоді формуємо сам торт.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Беремо коржик, занурюємо його в крем та викладаємо дно блюда. Крем не економимо. Всі спечені коржики складаємо шарами один на одного, формуючи своєрідну гірку. Коли торт зроблений, він нагадує панцир черепашки, від чого, як ви, напевно, вже й самі зрозуміли, і пішла назва.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Готову “Черепаху” заливаємо глазур’ю. Для цього достатньо шоколад розтопити і злегка розбавити його молоком.

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

Класичний торт Черепаха зі сметанним кремом

На годину цей бісквітний десерт варто залишити у теплі, хай просочується.

Домашній торт Черепаха зі сметаною - простий класичний рецепт

Потім, ховаємо його в холодильник. Крем і глазур злегка схопляться і торт не буде розпадатися при нарізанні.

Домашній торт Черепаха зі сметаною - простий класичний рецепт

З поїданням торта не варто поспішати, нехай “Черепаха” настоїться, так вона стане набагато смачнішою.

Як завжди, свій покроковий рецепт з фото хочу завершити відео-рецептом з ютуба. Автор відео – Олена Баженова – пече свою Черепаху без додавання какао в тісто  і дуже оригінально та просто прикрашає свій смачний бісквітний торт зі сметанним кремом. Якщо вас зацікавило – дивіться подробиці.

Бажаю, щоби ваші десерти завжди були не тільки смачні, але і красиві. Гарного настрою вам та смачного!