Якщо у вашій сім’ї є маленькі діти, то смачний бісквітний торт Черепаха зі сметаною, в домашніх умовах, краще всього випікати всією сім’єю. Цей простий сметанний торт, як набір для творчості, збирається разом з дітьми дуже весело. Ви, ніби, збираєте панцир однієї з черепашок Ніндзя. ? Тут робота знайдеться для кожного, а результат – швидко з’їдається всією сім’єю. Як зробити сметаннік-Черепаху – демонструє рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти для бісквітного тіста:
- 4 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 1,5 склянки борошна;
- 1 ч. ложка соди;
- 1 ст. ложка какао.
Для сметанного крему:
- 300 гр сметани;
- 1 ст. цукру.
Для глазурі:
- 50 гр шоколаду;
- 3 ст. ложки молока.
Увага – в рецепті, склянка має об’єм 200 мл.
Зміст
Як приготувати торт Черепаха
Спочатку потрібно спекти її бісквітний “панцир”. Тому, починаємо готувати тісто.
Як пекти бісквіт
Кладемо в чашу яйця і збиваємо.
Додаємо цукор.
Оцтом гасимо соду і додаємо до борошна.
Всипаємо все в чашу зі збитими яйцями.
Додаємо какао, перемішуємо і отримуємо красиве, не особливо густе кавове тісто.
Розігріваємо духову шафу. При подачі до неї бісквіта, в ній повинна бути висока температура – 200°С.
На застелений пергаментом лист десертною ложкою викладаємо тісто. Формуємо невеликі краплі, залишаючи трохи місця для розтікання. Випікаємо бісквітні коржики, близько, 15 хвилин.
Як готувати сметанний крем для торта Черепаха
Робиться це дуже просто. Сметану збиваємо виделкою з цукром. Міксер краще не брати, сметана може поплисти і дати воду.
Як зібрати та прикрасити сметанний торт Черепаха
Зауважте, що готові бісквітні коржі перед складанням торта потрібно повністю остудити і тільки тоді формуємо сам торт.
Беремо коржик, занурюємо його в крем та викладаємо дно блюда. Крем не економимо. Всі спечені коржики складаємо шарами один на одного, формуючи своєрідну гірку. Коли торт зроблений, він нагадує панцир черепашки, від чого, як ви, напевно, вже й самі зрозуміли, і пішла назва.
Готову “Черепаху” заливаємо глазур’ю. Для цього достатньо шоколад розтопити і злегка розбавити його молоком.
На годину цей бісквітний десерт варто залишити у теплі, хай просочується.
Потім, ховаємо його в холодильник. Крем і глазур злегка схопляться і торт не буде розпадатися при нарізанні.
З поїданням торта не варто поспішати, нехай “Черепаха” настоїться, так вона стане набагато смачнішою.
Як завжди, свій покроковий рецепт з фото хочу завершити відео-рецептом з ютуба. Автор відео – Олена Баженова – пече свою Черепаху без додавання какао в тісто і дуже оригінально та просто прикрашає свій смачний бісквітний торт зі сметанним кремом. Якщо вас зацікавило – дивіться подробиці.
Бажаю, щоби ваші десерти завжди були не тільки смачні, але і красиві. Гарного настрою вам та смачного!