Домашній стейк з яловичини на сковороді

У наш час стейк є дуже популярною стравою. Його готують практично в кожному ресторані. Проте перенесімося в Стародавній Рим. Чому туди? Бо саме Стародавній Рим уважається місцем виникнення цього рецепту приготування м’яса. Проте своєї популярності стейки набули саме завдяки США, ставши частиною національної кухні.

Існує близько 10 видів стейків. Готують їх зазвичай із яловичини. Стейки мають великий попит у ресторанах. Проте процес приготування м’яса не такий складний, як здається на перший погляд. Мій покроковий рецепт із фото переконає вас у цьому та відкриє очі на всі тонкощі приготування стейку.

Нам знадобиться:

Правильний яловичий стейк на сковороді

  • яловича вирізка – 400 г;
  • біле вино – 50 мл;
  • соєвий соус;
  • італійські трави – 1 ч.л.;
  • паприка – 1 ч.л.;
  • чебрець – 1/2 ч.л.;
  • перець чилі – за смаком;
  • хмелі-сунелі – 1/2 ч.л.

Як приготувати стейк із яловичини

Насамперед потрібно нарізати м’ясо на невеликі шматочки (шириною 1 см). Зауважте, нарізати м’ясо потрібно поперек волокон. Це зробить стейк більш м’яким.

Правильний яловичий стейк на сковороді

Викладаємо їх у посудину та посипаємо паприкою, чебрецем і спеціями.

Правильний яловичий стейк на сковороді

Далі заливаємо м’ясо вином і соєвим соусом.

Домашній стейк з яловичини на сковороді

Додаємо шматочки перцю чилі. Гарненько перемішуємо м’ясо з маринадом. Залишаємо на 10 хвилин маринуватися.

Домашній стейк з яловичини на сковороді

Перед смаженням краще залишити м’ясо на 2 год при кімнатній температурі. Це допоможе легше контролювати ступінь просмажування стейку. Обсмажувати стейки потрібно на заздалегідь розігрітій сухій сковорідці. Існує 6 ступенів просмажування стейку. Для повного приготування буде достатньо 2,5 хвилини на кожен бік шматка. У процесі приготування можна додавати сіль.

Домашній стейк з яловичини на сковороді

Готовий стейк потрібно залишити “відпочивати” на декілька хвилин для розкриття смаку. Подавати до столу готову страву можна з улюбленим соусом! Смачного!

Домашній стейк з яловичини на сковороді

Стейк маринований у вині та соєвому соусі – неймовірно ароматна та смачна страва. Вона вразить наповал абсолютно всіх! Правильно приготований стейк виходить дуже соковитим. Ця м’ясна страва чудово підійде як до свята, так і до сімейної вечері.