Домашній сорбет із дині, персиків і банана

Морозиво сорбет – це чудові літні ласощі, які дарують свіжість і яскраво виражений ягідно-фруктовий смак. Без них дуже важко обійтися, коли спекотно. Домашнім сорбетом можна доповнити різну випічку, наприклад, штрудель, брауні або пироги з пісочного тіста. А ще він добре смакує з пудингом. Сорбет із дині, персика та банана можна сміливо назвати сонячним. Покроковий фоторецепт допоможе тим, хто хоче приготувати його власноруч.

Складники:

Морозиво сорбет з дині, персика і банана

  • 300 грамів м’якуша дині;
  • 2 банани;
  • 3 персики;
  • пів склянки води;
  • 120 грамів цукрового піску;
  • 2 ч. л. свіжовичавленого лимонного соку.

Як зробити сорбет удома з дині, персиків і банана

Спершу, варто підготувати всі фрукти та додаткові інгредієнти, які потрібні для десерту.

У ківшику необхідно закип’ятити воду й розчинити в ній цукор. Варитися сироп має протягом 4-7 хвилин.

Морозиво сорбет з дині, персика і банана

М’якуш дині треба нарізати на шматки й викласти їх в блендер.

Морозиво сорбет з дині, персика і банана

Банани почистити, також нарізати великими кільцями й відправити до дині.

Морозиво сорбет з дині, персика і банана

Персики розрізати на дві половинки або четвертинки, видалити кісточку й зняти шкірку (зі зрілих плодів вона сходить дуже легко).

Шматки персика також слід помістити до інших фруктів.

Морозиво сорбет з дині, персика і банана

Після цього, фруктовий мікс необхідно збити до пюреподібного стану.

Морозиво сорбет з дині, персика і банана

Потім, до пюре треба влити охолоджений сироп і ще раз збити все блендером.

Морозиво сорбет з дині, персика і банана

Масу, що утворилася, слід перемістити в пластиковий контейнер, що закривається кришкою, щоб десерт не вбирав сторонніх запахів під час заморожування.

Домашній сорбет з дині, персиків і банана

Через 40 хвилин сорбет потрібно вийняти з морозилки, за цей час його краї уже ледь підмерзнуть.

Домашній сорбет з дині, персиків і банана

Для того щоб маса заморозилась рівномірно, її необхідно перемішати з допомогою виделки.

Домашній сорбет з дині, персиків і банана

Цей процес варто повторювати ще 3-4 рази після кожних 40 хвилин.

Домашній сорбет з дині, персиків і банана

Через 2,5-3 години сорбет знову потрібно збити в блендері. Отриману масу ще раз відправити в морозилку.

Домашній сорбет з дині, персиків і банана

Через 1 годину десерт буде готовий. Виймати його варто за декілька хвилин перед подачею. Таким чином, із нього легше буде формувати кульки.

Гарно виглядатиме, якщо діставати десерт із контейнера з допомогою круглої ложки й викладати його в прозорі креманки або піали.

Зверху фруктове морозиво можна презентувати шматочками персика та листочками м’яти або базиліка.

Домашній сорбет з дині, персиків і банана

Ці ніжні, соковиті, ласощі, які тануть у роті, здатні подарувати хвилини прохолодної насолоди. Вони містять мало калорій і мають набагато приємніший смак, ніж магазинні. Такий домашній сорбет сподобається вегетаріанцям і людям, що стежать за своєю фігурою.