Пощастило тим господарочкам, у яких є свіжі запаси ягоди вишні, зібрані прямо з гілок. З такої смачної «сировини» в домашніх умовах можна зробити всілякі різноманітні смаколики, в тому числі, і напої. Ось і наш, запропонований сьогодні рецепт, це домашній смузі з вишнею і молоком. Кулінарні переваги такого корисного напою – швидкість та простота приготування і, звичайно ж, незрівнянний смак. Покроково оформлений рецепт з фото дозволить вам легко і просто робити вишневий смузі з молоком для своїх домашніх або гостей.
Інгредієнти: Вишня, Молоко, Цукор
Складові:
- стигла (свіжа або морожена) вишня без кісточок – трохи менше склянки;
- молоко коров’яче – 1 склянка;
- цукор-пісок – 2 або трохи більше столових ложки.
Як зробити смузі з вишні і молока в блендері
Для швидкого приготування смузі слід підготувати чашу блендера або міксера (подрібнювача) з насадкою ніж. Саме в цьому кухонному пристосуванні ми і зробимо смузі з вишні і молока. Попередньо, стиглі ягоди вишні миєму в друшляку, а потім, витягаємо з кожної ягідки кісточку. Перекладаємо підготовлене вишневу сировину в чашу подрібнювача. Якщо використовувати заморожені вишні, то слід дати ягідкам трішки підтанути.
Включаємо прилад, перетворюємо вишню в пюре.
Щоб відразу нейтралізувати кислоту, кидаємо до вишневого пюре цукор. Кількість цукру слід варіювати самостійно, в залежності від сорту ягід і свого смаку. Ще раз прокручуємо вміст.
Додаємо молоко.
Знову перемішуємо. Молочний продукт від взаємодії з ягідним пюре трохи згорнеться, але це природний процес і нічого страшного в ньому немає – смак вишневого смузі анітрохи не постраждає!
Розливаємо вишневий смузі з молока по склянках.
За бажанням, в готовий домашній молочний напій з ягодами можна кинути пару крижаних шматочків.
Приємного і корисного вам відпочинку з домашнім смузі з вишні і молока. Смачним напоєм, що подарує вам прохолоду і насолоду! ?