Ароматний шоколадний кекс з журавлиною порадує своєю красою та дивовижним смаком усіх любителів солодкого. Діти будуть у захваті від такого десерту. Він зберігає корисні властивості журавлини та приховує її початковий смак, який не подобається маленьким ласунам. Страва неймовірно легка у приготуванні, але смак не залишить байдужим нікого! Завдяки покроковому рецепту з фото ви зможете дізнатись усі тонкощі приготування цього кексу в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Журавлина, Какао, Кефір, Розпушувач, Цедра апельсина, Цукор, Шоколад, Яйце
Інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- цукор – 250 г;
- кефір – 150 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- какао – 50 г;
- цедра апельсина – 3 г;
- яйця – 3 шт.;
- журавлина – 80 г;
- шоколад – 50 г;
- розпушувач – 12 г;
Як приготувати шоколадний кекс з журавлиною в духовці
Спершу, змішуємо за допомогою вінчика цукор з необхідною кількістю яєць.
Вливаємо в отриману масу розтоплене вершкове масло.
Далі додаємо какао та розпушувач. Перемішуємо.
Потім, невеликими порціями всипаємо борошно й ретельно перемішуємо. Після цього додаємо цедру апельсина.
Настав час додавати в тісто кефір.
Викладаємо тісто в жароміцну форму.
Ягоди журавлини викладаємо на поверхню майбутнього кексу.
Посипаємо тертим шоколадом та відправляємо в духовку. Печемо кекс при 180 градусах. Перевірити готовність випічки можна методом сухої палички.
Нарізати кекс можна лише після повного охолодження.
За бажанням, прикрашаємо випічку ягідками журавлини або посипаємо цукровою пудрою.
Усі любителі солоденького оцінять цей дивовижний кекс із шоколадом та журавлиною. Він підкорює легкістю та кислинкою ягоди, яка прекрасно доповнює ансамбль смаків. Такий десерт стане чудовим доповненням як буденного, так і святкового столу. А простота приготування не залишить байдужою жодну господиню!