Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці

Ароматний шоколадний кекс з журавлиною порадує своєю красою та дивовижним смаком усіх любителів солодкого. Діти будуть у захваті від такого десерту. Він зберігає корисні властивості журавлини та приховує її початковий смак, який не подобається маленьким ласунам. Страва неймовірно легка у приготуванні, але смак не залишить байдужим нікого! Завдяки покроковому рецепту з фото ви зможете дізнатись усі тонкощі приготування цього кексу в домашніх умовах.

Інгредієнти:

Журавлинний кекс з шоколадом

  • борошно – 250 г;
  • цукор – 250 г;
  • кефір – 150 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • какао – 50 г;
  • цедра апельсина – 3 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • журавлина – 80 г;
  • шоколад – 50 г;
  • розпушувач – 12 г;

Як приготувати шоколадний кекс з журавлиною в духовці

Спершу, змішуємо за допомогою вінчика цукор з необхідною кількістю яєць.

Журавлинний кекс з шоколадом

Вливаємо в отриману масу розтоплене вершкове масло.

Журавлинний кекс з шоколадом

Далі додаємо какао та розпушувач. Перемішуємо.

Журавлинний кекс з шоколадом

Потім, невеликими порціями всипаємо борошно й ретельно перемішуємо. Після цього додаємо цедру апельсина.

Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці

Настав час додавати в тісто кефір.

Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці

Викладаємо тісто в жароміцну форму.

Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці

Ягоди журавлини викладаємо на поверхню майбутнього кексу.

Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці

Посипаємо тертим шоколадом та відправляємо в духовку. Печемо кекс при 180 градусах. Перевірити готовність випічки можна методом сухої палички.

Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці

Нарізати кекс можна лише після повного охолодження.

Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці

За бажанням, прикрашаємо випічку ягідками журавлини або посипаємо цукровою пудрою.

Домашній шоколадний кекс з журавлиною в духовці

Усі любителі солоденького оцінять цей дивовижний кекс із шоколадом та журавлиною. Він підкорює легкістю та кислинкою ягоди, яка прекрасно доповнює ансамбль смаків. Такий десерт стане чудовим доповненням як буденного, так і святкового столу. А простота приготування не залишить байдужою жодну господиню!