Коли минають спекотні дні й завершується період пікніків на природі, поціновувачам шашлику засмучуватися не варто. Адже смачний курячий шашлик можна приготувати на кухні. Для цього потрібні лише дерев’яні шпажки, куряче м’ясо та трохи спецій. Покроковий фоторецепт домашнього шашлику з курки в духовці на шпажках допоможе з легкістю в усьому розібратися.
Інгредієнти: Гірчиця, Карі, Куряча грудка, Майонез, Сіль, Часник
Як приготувати шашлик з курки в духовці
Для цієї страви найкраще підійде куряча грудка на кістці (загальною масою, десь, 850 грамів). Для заощадження часу можна відразу ж взяти готове філе курячої груднинки.
З грудки варто зняти шкіру, а потім відокремити м’ясо від кістки. Після, з допомогою гострого ножа, необхідно видалити жир, волокна та зв’язки.
Нарізати філе на шматки.
Як замаринувати курку для шашлику
Після цього, слід додати до м’яса компоненти маринаду:
- майонез (2 ст. л.);
- гірчицю (1 ст. л.);
- часник (2 великі зубці)
- приправу карі (пів ч. л.)
- сіль (трохи більше, ніж пів ч. л.).
Часник необхідно видавити через прес або роздавити плоским боком ножа й нарізати на смужки.
Курятину треба старанно натерти спеціями. Потім, накрити посудину кришкою або загорнути харчовою плівкою та відправити в холодильник на 30-40 хвилин. Якщо є можливість залишити на більш тривалий період часу, то це ще краще.
Замариновану курку треба нанизати на шпажки (їх варто попередньо ошпарити киплячою водою або замочити в воді на 30 хвилин, інакше вони добряче пригорять у духовці).
Шашлик із курячого філе необхідно розмістити на бортиках жаростійкої скляної форми (як на фото). Щоб зберегти дно дека чистим, його варто застелити фольгою.
Запікати страву слід у завчасно розігрітій до 220 °С духовці протягом 25-30 хвилин. Якщо м’ясо буде пектися довше, воно стане сухим і жорстким.
Коли шматки курятини стануть рум’яними, їх можна виймати.
Подавати шашлик варто на, так званих, дерев’яних шампурах зі свіжими овочами та улюбленим соусом.
Домашній шашлик з курки виходить дуже смачним, ситним і красивим. Така страва обов’язково сподобається всім присутнім за столом, особливо, дітворі. Тому неодмінно варто скористатися запропонованим рецептом і порадувати своїх рідних шашликом, навіть, тоді, коли нема можливості зустрітися на природі.