Сальтисон – це гостра та пряна італійська варена ковбаса зі шматочків м’яса і додаванням фаршу. І зараз ми розкажемо, як цю страву можна приготувати за допомогою мультиварки та спеціального приладдя, в якому робиться шинка.
Інгредієнти: Желатин, Куряче м'ясо, Курячі сердечка, Морква, Прянощі, Цибуля, Часник
Мова про прес форму для приготування шинки. Наприклад: Redmond RHP-M02. Вона зроблена з нержавійки, тому її легко зібрати, розібрати і помити.
Як приготувати сальтисон з курки в мультиварці, в прес формі в пакеті
Спочатку зріжте з курячих сердечок верхню частину з жиром і судинами, а решту розріжте навпіл. Біле і чорне м’ясо курки поріжте на шматочки розміром з фалангу пальця. Обрізки курятини і сердечок не викидайте, а відкладіть для фаршу. А от шкірку і кістки можна викинути.
Візьміть блендер чи м’ясорубку і зробіть фарш з обрізків.
До м’яса і фаршу додайте дрібно порізані часник, цибулю, моркву, біле коріння, а також сіль, і прянощі: суміш перців, коріандр, мускатний горіх, базилік. Кладіть більше гострих приправ – тоді сальтисон вийде смачнішим. Але якщо не любите надто гостре, тоді обирайте кількість приправ на свій смак.
Добре перемішайте фарш та додайте в нього пачку желатину.
Далі зберіть прес форму для шинки. Не забудьте встановити пакет і постарайтеся поставити сам агрегат вертикально – так точно не буде витікати сік. Якщо такої можливості нема, тоді в горизонтальному положенні дуже добре закрийте пакет, навіть краще загорнути страву в два пакети.
Добре втрамбуйте суміш.
Добре зав’яжіть внутрішній пакет, зовнішній можна просто закрити.
Закривати агрегат треба дуже обережно, щоб не пошкодити пакети пружинами.
Ось і все, тепер можна класти приладдя в мультиварку.
Закрийте чашу серветкою, аби не подряпати, поставте прес форму та залийте воду так, щоб вона закривала агрегат більше ніж наполовину. Ввімкніть режим Тушкування або Суп і запрограмуйте на 2 години роботи.
Далі витягніть приладдя та поставте його на тарілку вертикально, і лишіть в прохолодному місці мінімум на 3 години. Цей час потрібен, щоб сальтисон добре спресувався.
Далі можна розкрити пакети і діставати страву. Окрім сальтисону у вас вийде ще бульйон у вигляді желе, який можна додати в якусь страву.
Ось і все, сподіваємося, що цей рецепт допоможе вам значно пришвидшити та полегшити процес приготування сальтисону.