Сьогодні я поділюся з вами рецептом кексів на м’якому маргарині. Готувати ми їх будемо у силіконових формочках, тож сам процес випічки буде досить простим. Як завжди, я підготувала детальний покроковий рецепт з фото. Але спочатку давайте подивимося, що нам знадобиться:
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Маргарин, Сода, Цукор, Яйце
- 480 г м’якого маргарину;
- 4 яйця;
- 2 склянки цукру;
- 2 ч. ложки гашеної соди;
- ваніль (за смаком);
- 800 г борошна.
Як приготувати кекси у формочках
Для початку, хочу сказати чому я беру саме м’який маргарин. Річ у тому, що він вже готовий до приготування і не потрібно витрачати час на розтоплення маргарину.
Якщо є така можливість, я раджу перетерти цукор в пудру. Робиться це для того, щоб у готового кексу був привабливий однорідний колір, без зайвих цяточок.
Беремо маргарин та цукрову пудру і збиваємо міксером.
Додаємо сирі яйця й продовжуємо збивати. Не лякайтеся того, що тісто рідке. На цьому етапі так і має бути.
Додаємо гашену соду до борошна і висипаємо цю суміш до чаші міксера з рідким тістом. Перемішуємо усе разом.
Ваніль або ванільний цукор додається у випічку за власним смаком. Цей компонент надає випічці особливого ніжного аромату.
Змішуємо усі інгредієнти й отримуємо тісто по густоті, як на панкейки або оладки.
Беремо формочки для випікання й заповнюємо їх десь на ⅔ і випікаємо у духовці до 20 хвилин.
Готова випічка має привабливий золотавий колір.
Коли кексики охолонуть, вийміть їх з форми й присипте цукровою пудрою. А ще можна прикрасити їх за допомогою шоколадної або цукрової глазурі.
Можна зробити кекси трохи цікавішими, додавши у тісто родзинки або горішки. Приємного чаювання!