Дуже легко, в домашніх умовах, приготувати варено-копчену груднинку з ніжним смаком і неймовірним ароматом. Зроблена власноруч, варено-копчена груднинка стане ситною холодною закускою на святковому столі. Зберігати її можна в холодильнику біля двох тижнів.
Інгредієнти: Вода, Грудинка, Лавровий лист, Перець запашний горошком, Приправи, Сіль, Цибулиння, Часник
Складники:
- 1,6 свіжої груднинки;
- 2 чашки цибулиння;
- 3,5 ст. л. великої солі;
- 2 зубки часнику;
- 3 лаврові листи;
- 4 горошини духмяного перцю;
- 2,5 літра питної води;
- 25 грамів приправи для засолювання сала.
Як приготувати свинячу груднинку в цибулинні
Лушпиння цибулі, сіль, лавровий лист і духмяний перець необхідно залити холодною питною водою. Потім, усе повинно покипіти до тих пір, доки рідина не отримає насичено-золотистий відтінок (на це знадобиться, десь, 2-3 хвилини кипіння).
Після цього, у розчин, що кипить, потрібно опустити груднинку. Якщо вона надто великого розміру, то її можна розрізати на дві половини. Варитися груднинка повинна, біля, 35 хвилин. Вогонь має бути середнім. Коли пройде зазначений час, каструлю слід зняти з плити, накрити кришкою та залишити, в такому вигляді, на півдоби (зручніше, на ніч) маринуватися на кухні.
Після цього, груднинку необхідно вийняти з маринаду, поставити на тарілку й промокнути паперовими рушниками з усіх сторін.
Тепер, майбутню смачну закуску потрібно натерти прянощами та часником, видавленим через прес.
Кожен шматок слід загорнути в пергамент і відправити на 24 години в холодильник.
Коли пройде доба, ароматною домашньою закускою – варено-копченою груднинкою, вареною в цибулинні, можна смакувати. Розгорнувши її слід нарізати на шматки, й запропонувати присутнім за столом сповна насолодитися неабияким ароматом і смаком.