Без сумніву, хліб є найголовнішим продуктом на кожному столі. Важко уявити будь-яке ситне застілля без скибочок ароматного хліба зі хрусткою скоринкою. Більшість родин звикли до магазинних батонів. Але ті, хто хоч раз спробував пекти пшеничний хліб у духовці в домашніх умовах, потім вже не можуть відмовити собі в такому смачному задоволенні й зовсім відмовляються від купленої випічки.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Дріжджі, Сіль, Цукор
Користуючись перевіреним покроковим фоторецептом, у кожної господині, без жодних труднощів, вийде спекти самостійно домашній хліб із пшеничного борошна.
Складники:
- 700 грамів білого пшеничного борошна;
- 10-15 грамів пресованих активних дріжджів;
- півтора ст. л. цукрового піску;
- півтора ч. л. солі;
- 40-50 грамів вершкового масла (можна замінити маргарином);
- 1 яйце;
- 1 склянка води.
Як спекти домашній пшеничний хліб у духовці
Для початку, необхідно налити в емальовану посудину воду та нагріти її до кімнатної температури. Дріжджі «не люблять» гарячу воду. Після цього, в теплій воді слід розчинити дріжджі, цукровий пісок і сіль і залишити все на 10 хвилин.
Потім, потрібно додати яйце (можна й без нього, але, як показує досвід, з ним смачніше).
Добре розмішавши вміст посудини, треба додати склянку просіяної муки. Ще раз вимішати все й вкинути розм’якшене масло чи маргарин.
Потім, слід поступово всипати все борошно й вимішувати тісто доти, доки воно не буде липнути до рук.
Після цього, тісто потрібно залишити в теплому місці, щоб підросло. Якщо такого місця нема, то можна поставити тісто на тарілку з теплою водою або в духовку на найменшу температуру. Через годину хліб «виросте» (як на фото).
Стіл необхідно притрусити борошном, викласти на нього тісто, що підійшло, й сформувати з нього батон. Зверху, домашній хліб із пшеничного борошна можна прикрасити, наприклад, кіскою (можна обійтися й без декору).
Красивий буханець необхідно викласти на форму для випічки, застелену пергаментним папером, і залишити на годину в теплому місці.
Потім, хлібець потрібно відправити в розігріту духовку до 220 °C. Пекти необхідно до отримання золотистої скоринки (приблизно, це понад 1 годину).
Діставши пшеничний хліб із духовки, його треба накрити рушником і залишити остигнути. Через 2-3 години домашнім батоном можна смакувати.
Готувати смачний хліб удома зовсім не складно, варто лише знайти для цього час. Результат не залишить нікого байдужим. Аромат білого й неймовірно смачного домашнього пшеничного хліба наповнить оселю теплом і стане чудовим доповненням до будь-якої страви.