Домашній плавлений сир з кропом – корисно, просто, смачно

Сніданок – це найважливіший прийом їжі, тому, турботливі  господині намагаються приготувати на сніданок для своїх рідних страву, що водночас буде смачною, поживною та корисною. Хочу поділитися своїм улюбленим рецептом такої страви – це ароматний та смачний домашній плавлений сир з кропом. Пропоную докладний опис всього процесу приготування, що супроводжують покроково зроблені фото. Сподіваюсь, що це допоможе навіть початківцям у світі кулінарії самотужки приготувати  на сніданок чи підвечірок цей плавлений сир домашнього приготування.

Необхідні продукти:

Любительський сир з сиру

  • сир – 500 гр;
  • свіжий кріп – 1 пучок;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло вершкове – 80 гр;
  • сіль кухонна – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сода харчова – 1 ч. ложка.

Як з сиру приготувати плавлений сир з кропом в домашніх умовах

Готувати плавлений сир домашнього приготування краще з використанням домашнього не занадто сухого сиру середньої жирності. Крім того, краще брати достатньо вологий кисломолочний сир. Можна, звичайно ж, придбати вже готовий кисломолочний сир і в магазині, однак,  з власноруч приготованого домашнього вийде більш ніжний готовий плавлений сирок.

Отже, починаємо приготування з підготовки вершкового масла. Його необхідно подрібнити ножем та дати час розм’якнути при кімнатній температурі.

Любительський сир з сиру

Пучок свіжого кропу промиваємо холодною водою та обсушуємо за допомогою паперових серветок чи рушника.

Любительський сир з сиру

Грубі стебла видаляємо.

Любительський сир з сиру

Пучок молоденьких гілочок шаткуємо дрібно ножем.

Любительський сир з сиру

За допомогою блендера збиваємо сир, яйця, харчову соду, цукор та сіль.

Любительський сир з сиру

В результаті, отримуємо достатньо рідку та однорідну сирну масу, що стане основою нашого домашнього плавленого сиру.

Любительський сир з сиру

Отриману сирну основу виливаємо в зручний металевий (бажано з нержавіючої сталі) посуд та відправляємо його на водяну баню.

Любительський сир з сиру

Доводимо сирну масу до закипання та варимо близько 5 хвилин. При цьому, постійно перемішуємо сир ложкою. Додаємо порцію вершкового масла та повторно доводимо до кипіння.

Любительський сир з сиру

Після того, як масло повністю розтане, можна додавати в суміш підготовлену зелень кропу.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Перемішуємо компоненти та черговий раз доводимо сирну масу до кипіння. Після цього, знімаємо з вогню.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Підготуємо імпровізований прес для віджимання сиру. На каструлю ставимо друшляк та застилаємо його згорнутою в кілька шарів марлею. Перекладаємо зварену сирну масу в підготовлену конструкцію.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Вільними краями марлі накриваємо вміст друшляка, зверху розташовуємо пласку тарілку на яку кладемо гніт, щоб стікала сироватка. В такому вигляді всю конструкцію ставимо в холодильник приблизно на 12 годин.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

По завершенні цього часу виймаємо каструлю, знімаємо гніт та розгортаємо марлю. Тепер можна оцінити, який апетитний шматочок плавленого сиру у нас вийшов.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

В якості бонуса отримуємо порцію смачної та достатньо жирної молочної сироватки. Її можна використати для приготування тіста. Наприклад, я з неї роблю смачне та еластичне тісто для вареників.

Любительський сир з сиру

Шматочок ароматного та неймовірно смачного плавленого сиру домашнього приготування нарізаємо порційними скибочками та скоріше запрошуємо рідних на дегустацію.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Поєднання скибочки домашнього сиру, шматочка свіжого домашнього хліба та чашечки ароматної кави – гарний приклад корисного та поживного сніданку на кожен ранок.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Домашній плавлений сир відмінно зберігається в холодильнику в звичайному пластиковому контейнері під кришкою, однак не більше 5 діб.

Домашній плавлений сир з сиру з кропом

Але, як показує практика, смачний домашній плавлений сирок з ароматним кропом поїдається родиною набагато швидше. Частіше готуйте корисні страви зранку, бо смачний та поживний сніданок – запорука бадьорості та гарного настрою на цілий день!

Плавлений сир домашнього приготування – відео-рецепти

Разом з автором відео зробить плавлені сирки з двома різними смаками: часнику та кропу. Він виходить смачнішим за магазинний. Без смакових добавок він нагадує відомий усім класичний сир “Янтар”.

Наступний відео-рецепт, який хочу запропонувати  – це домашній плавлений сир з грибами. Більш конкретно – з печерицями. За основу автор бере куплений в магазині кисломолочний сир. Обов’язково скористайтесь рецептом. Дивовижно смачно виходить.