Смачний домашній Наполеон із заварним кремом має не тільки класичний рецепт, але і величезну кількість його варіацій. Однак, незаперечно одне, що який би ви не обрали рецепт, але незабутній листковий торт з ароматом ванілі, зроблений в домашніх умовах, це, для багатьох із нас, один з улюблених десертів! Пропоную разом зі мною приготувати самий смачний торт Наполеон за рецептом, який вже давно використовується у мене вдома. Мої домашні впевнено заявляють, що він найсмачніший з усіх наявних у світі. 🙂 Докладні, покроково зроблені фото доповнять мою розповідь і, сподіваюся, допоможуть вам у приготуванні.
Для приготування листкових коржів потрібно взяти:
- 300 гр маргарину;
- 7 гр солі;
- 150 гр води;
- 500 гр борошна.
Для заварного крему знадобиться:
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка борошна;
- 3 яйця;
- 500 мл молока;
- ваніль.
Зміст
Як приготувати домашній Наполеон із заварним кремом
Замішуємо листкове тісто
Починаємо приготування з того, що з’єднуємо воду з сіллю і розмішуємо до повного розчинення останньої та з’єднуємо з борошном.
Потім, вмішуємо велику кількість борошна – тісто має стати тугим.
Розкачуємо корж, обмазуємо його 100 грамами маргарину чи масла. Маргарин попередньо слід потримати для розм’якшення в кухні при кімнатній температурі.
Загортаємо домашнє листкове тісто рулетом і відставляємо на 10 хвилин в холодильник, а краще в морозильну камеру.
Процедуру слід повторити ще двічі з рештою маргарину. Готове тісто в розрізі вже з чітко вираженими шарами, що добре видно на фото.
Отже, розкачуємо тонкі коржі, укладаємо в форму або просто на деко. Тут пергаментний папір або змазування дека маслом не потрібно, корж і так досить жирний і не пристане.
УВАГА: щоб тісто не сильно “здувалося” його потрібно проколоти виделкою. Як це роблю я – видно на фото.
Випікаємо при 200 градусах 15 хвилин. Листковий корж повинен стати приємного золотистого кольору.
Якщо коржі вийшли не однакові – дуже навіть добре. Всі обрізки складаємо на тарілку, з них зробимо крихту для присипки і оформлення готового торта. Тепер, переходимо до наступної важливої частини рецепту.
Як приготувати заварний крем для торта Наполеон
До борошна додаємо цукор і ваніль – перемішуємо.
Потім, додаємо яйця до суміші з цукру і борошна.
Добре замішуємо тісто без грудочок.
Підливаємо молоко поступово розріджуючи суміш.
Ставимо на помірний вогонь, постійно мішаємо, щоб не пристало до дна чаші.
Крем густіє – знімаємо з вогню і охолоджуємо. Пам’ятайте, що остиглий заварний крем стане ще густіший. Це слід враховувати при приготуванні і не перетримати його на вогні.
Змащуємо вже готові листкові коржі кремом.
Верхній, змащений кремом шар посипаємо крихтою.
Наприкінці, звертаю вашу увагу, що для швидкого приготування листкового тіста маргарин розтоплюють і заливають крижаною водою. На такій основі замішують швидке листкове тісто і випікають коржі. Всі пропорції продуктів зберігаються як в рецепті. Але, все ж, я вважаю, що краще трішки більше заморочитись із тістом і, як нагороду за це, отримати дуже смачний торт Наполеон.
Він буде більш листковий, ніжний і повітряний, ніж при швидкому приготуванні тіста.
Домашній Наполеон із заварним кремом – відео-рецепти
Завершуючи цей пост, хочу запропонувати два рецепти домашнього приготування. Обидва – готуються нашвидкуруч. Перший відео-рецепт від Ольги Матвєй. Торт виходить дуже ніжний, коржі готуються без яєць, а ще цей рецепт простіше готувати ніж звичайний Наполеон.
Наступний відео-рецепт від каналу FooDee. Він для любителів м’якого і просоченого Наполеона. За цим рецептом готується багато заварного крему і коржі добре просочуються. А отже, домашній торт виходить дуже м’який і ніжний, в міру солодкий і шалено смачний.