Домашній Наполеон із заварним кремом – класичний рецепт листкового торта

Смачний домашній Наполеон із заварним кремом має не тільки класичний рецепт, але і величезну кількість його варіацій. Однак, незаперечно одне, що який би ви не обрали рецепт, але незабутній листковий торт з ароматом ванілі, зроблений в домашніх умовах, це, для багатьох із нас, один з улюблених десертів! Пропоную разом зі мною приготувати самий смачний торт Наполеон за рецептом, який вже давно використовується у мене вдома. Мої домашні впевнено заявляють, що він найсмачніший з усіх наявних у світі. 🙂 Докладні, покроково зроблені фото доповнять мою розповідь і, сподіваюся, допоможуть вам у приготуванні.

Для приготування листкових коржів потрібно взяти:

  • 300 гр маргарину;
  • 7 гр солі;
  • 150 гр води;
  • 500 гр борошна.

Продукти для листкового тіста

Для заварного крему знадобиться:

  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 3 яйця;
  • 500 мл молока;
  • ваніль.

Продукти для заварного тесту

Зміст

Як приготувати домашній Наполеон із заварним кремом

Замішуємо листкове тісто

Починаємо приготування з того, що з’єднуємо воду з сіллю і розмішуємо до повного розчинення останньої та з’єднуємо з борошном.

Приготування листкового тіста для торта "Наполеон"

Потім, вмішуємо велику кількість борошна – тісто має стати тугим.

Приготування листкового тіста для торта "Наполеон"

Розкачуємо корж, обмазуємо його 100 грамами маргарину чи масла. Маргарин попередньо слід потримати для розм’якшення в кухні при кімнатній температурі.

Приготування листкового тіста для торта "Наполеон"

Загортаємо домашнє листкове тісто рулетом і відставляємо на 10 хвилин в холодильник, а краще в морозильну камеру.

Приготування листкового тіста для торта "Наполеон"

Процедуру слід повторити ще двічі з рештою маргарину. Готове тісто в розрізі вже з чітко вираженими шарами, що добре видно на фото.

Приготування листкового тіста для торта "Наполеон"

Отже, розкачуємо тонкі коржі, укладаємо в форму або просто на деко. Тут пергаментний папір або змазування дека маслом не потрібно, корж і так досить жирний і не пристане.

Як випікати листкові коржі для торта "Наполеон"

УВАГА: щоб тісто не сильно “здувалося” його потрібно проколоти виделкою. Як це роблю я – видно на фото.

Як випікати листкові коржі для торта "Наполеон"

Випікаємо при 200 градусах 15 хвилин. Листковий корж повинен стати приємного золотистого кольору.

Коржі для листкового торта "Наполеон"

Якщо коржі вийшли не однакові – дуже навіть добре. Всі обрізки складаємо на тарілку, з них зробимо крихту для присипки і оформлення готового торта. Тепер, переходимо до наступної важливої частини рецепту.

Коржі для листкового торта "Наполеон"

Як приготувати заварний крем для торта Наполеон

До борошна додаємо цукор і ваніль – перемішуємо.

Заварний крем для торта Наполеон

Потім, додаємо яйця до суміші з цукру і борошна.

Заварний крем для торта Наполеон

Добре замішуємо тісто без грудочок.

Заварний крем для торта Наполеон

Підливаємо молоко поступово розріджуючи суміш.

Заварний крем для торта Наполеон

Ставимо на помірний вогонь, постійно мішаємо, щоб не пристало до дна чаші.

Заварний крем для торта Наполеон

Крем густіє – знімаємо з вогню і охолоджуємо. Пам’ятайте, що остиглий заварний крем стане ще густіший. Це слід враховувати при приготуванні і не перетримати його на вогні.

Заварний крем для торта Наполеон

Змащуємо вже готові листкові коржі кремом.

Листковий торт "Наполеон"

Верхній, змащений кремом шар посипаємо крихтою.

Смачний домашній торт "Наполеон"

Наприкінці, звертаю вашу увагу, що для швидкого приготування листкового тіста маргарин розтоплюють і заливають крижаною водою. На такій основі замішують швидке листкове тісто і випікають коржі. Всі пропорції продуктів зберігаються як в рецепті. Але, все ж, я вважаю, що краще трішки більше заморочитись із тістом і, як нагороду за це, отримати дуже смачний торт Наполеон.

Смачний домашній торт "Наполеон"

Він буде більш листковий, ніжний і повітряний, ніж при швидкому приготуванні тіста.

Смачний домашній торт "Наполеон"

Домашній Наполеон із заварним кремом – відео-рецепти

Завершуючи цей пост, хочу запропонувати два рецепти домашнього приготування. Обидва – готуються нашвидкуруч. Перший відео-рецепт від Ольги Матвєй. Торт виходить дуже ніжний, коржі готуються без яєць, а ще цей рецепт простіше готувати ніж звичайний Наполеон.

Наступний відео-рецепт від каналу FooDee. Він для любителів м’якого і просоченого Наполеона. За цим рецептом готується багато заварного крему і коржі добре просочуються. А отже, домашній торт виходить дуже м’який і ніжний, в міру солодкий і шалено смачний.