Торт з сиром Рікотта і збитими вершками – це цікава та вишукана альтернатива звичайним млинцям. Пропонуємо приготувати його з мигдальних млинців з шоколадом, сухофруктами і кокосовою стружкою. Ніжний та солодкий вершково-сирний крем прекрасно поєднується з кислуватим смаком сухофруктів. Такий торт готувати дуже просто, а на смак він справді неймовірний.
Інгредієнти: Вершки, Вершковий сир, Кокосова стружка, Курага, Мигдалеве борошно, Мигдальні млинці, Розчинна кава, Цукрова пудра, Чорнослив, Шоколад
Для приготування страви потрібні такі інгредієнти:
- 8-10 штук мигдальних тонких млинців;
- 200 грамів вершкового сиру Рікотта;
- 200 грамів молочного шоколаду;
- 300 мілілітрів вершків 33% -35%;
- 15 грамів кокосової стружки;
- 6-7 штук кураги;
- 6-7 штук чорносливу.
Для посипання пирога:
- по 1/3 чайної ложки цукрової пудри, мигдалевого борошна, розчинної кави.
Зміст
Як приготувати млинцевий торт в домашніх умовах
Як зробити вершково-сирний крем з чорносливом і курагою
Спочатку зробіть водяну баню та розтопіть на ній шоколад. Слідкуйте, щоб вода не діставала до миски, в якій стоїть шоколад.
Тимчасом візьміть курагу та чорнослив, залийте їх гарячою водою та відставте на 10 хвилин. Потім обсушіть фрукти на рушнику, аби забрати зайву вологу.
Далі візьміть вершковий сир Рікотта, добре розмішайте та з’єднайте з шоколадом. Ще раз добре перемішайте масу лопаткою та лишіть повністю охолоджуватися.
Далі холодні вершки збийте до м’яких піків і додайте в шоколадно-сирну масу. Ще помішайте масу лопаткою за годинниковою стрілкою, аби вершки не опали.
Поріжте курагу та чорнослив на середні шматочки, додайте їх в крем. Також всипте кокосову стружку і добре все перемішайте лопаткою ще раз.
Як оформити млинцевий торт
Тепер лишилося оформити торт. Для цього треба взяти форму з роз’ємними бортиками, дно покрити харчової папером. Діаметр форми повинен відповідати діаметру млинців. На дно форми покладіть цілий млинець і з боків викладіть млинці внахлест, щоб звисали краю. Також викладіть третю частину вершкового крему.
Потім візьміть 3 млинця і загорніть в них ще третю частину крему. Вкладіть млинці в середину пирога.
Вилийте весь крем, що лишився, закрийте його тими млинцями, які звисають. Можете попідрізати млинці, аби вони не збиралися в негарні “гармошки”.
Тепер накрийте торт останнім цілим млинцем та відправте настоюватися в холод.
Коли торт застигне, можна зняти форму і перевернути торт в гарну тарілку догори дном.
Трохи посипте тортик пудрою і можете подавати до столу.
Ось і все. Насолоджуйтеся такою ніжною смакотою і пригощайте тих, кого любите.