Домашній млинцевий торт з сиром Рікотта і збитими вершками

Торт з сиром Рікотта і збитими вершками – це цікава та вишукана альтернатива звичайним млинцям.  Пропонуємо приготувати його з мигдальних млинців з шоколадом, сухофруктами і кокосовою стружкою. Ніжний та солодкий вершково-сирний крем прекрасно поєднується з кислуватим смаком сухофруктів. Такий торт готувати дуже просто, а на смак він справді неймовірний.

Для приготування страви потрібні такі інгредієнти:

  • 8-10 штук мигдальних тонких млинців;
  • 200 грамів вершкового сиру Рікотта;
  • 200 грамів молочного шоколаду;
  • 300 мілілітрів вершків 33% -35%;
  • 15 грамів кокосової стружки;
  • 6-7 штук кураги;
  • 6-7 штук чорносливу.

Для посипання пирога:

Як приготувати млинцевий торт в домашніх умовах

Як зробити вершково-сирний крем з чорносливом і курагою

Спочатку зробіть водяну баню та розтопіть на ній шоколад. Слідкуйте, щоб вода не діставала до миски, в якій стоїть шоколад.

Тимчасом візьміть курагу та чорнослив, залийте їх гарячою водою та відставте на 10 хвилин. Потім обсушіть фрукти на рушнику, аби забрати зайву вологу.

Далі візьміть вершковий сир Рікотта, добре розмішайте та з’єднайте з шоколадом. Ще раз добре перемішайте масу лопаткою та лишіть повністю охолоджуватися.

Вершковий пиріг з мигдальними млинцями

Далі холодні вершки збийте до м’яких піків і додайте в шоколадно-сирну масу. Ще помішайте масу лопаткою за годинниковою стрілкою, аби вершки не опали.

Вершковий пиріг з мигдальними млинцями

Поріжте курагу та чорнослив на середні шматочки, додайте їх в крем. Також всипте кокосову стружку і добре все перемішайте лопаткою ще раз.

Вершковий пиріг з мигдальними млинцями

Як оформити млинцевий торт

Тепер лишилося оформити торт. Для цього треба взяти форму  з роз’ємними бортиками, дно покрити харчової папером. Діаметр форми повинен відповідати діаметру млинців. На дно форми покладіть цілий млинець і з боків викладіть млинці внахлест, щоб звисали краю. Також викладіть третю частину вершкового крему.

Вершковий пиріг з мигдальними млинцями

Потім візьміть 3 млинця і загорніть в них ще третю частину крему. Вкладіть млинці в середину пирога.

Вершковий пиріг з мигдальними млинцями

Вилийте весь крем, що лишився, закрийте його тими млинцями, які звисають. Можете попідрізати млинці, аби вони не збиралися в негарні “гармошки”.

Вершковий пиріг з мигдальними млинцями

Тепер накрийте торт останнім цілим млинцем та відправте настоюватися в холод.

Вершковий пиріг з мигдальними млинцями

Коли торт застигне, можна зняти форму і перевернути торт в гарну тарілку догори дном.

Млинцевий торт з сиром Рікотта і зі збитими вершками

Трохи посипте тортик пудрою і можете подавати до столу.

Млинцевий торт з сиром Рікотта і зі збитими вершками

Ось і все. Насолоджуйтеся такою ніжною смакотою і пригощайте тих, кого любите.