Люля-кебаб можна посмакувати не тільки в ресторані. Ця страва досить просто готується вдома, і зараз ми розкажемо, як саме.Люля-кебаб – це мініатюрні ковбаски, нанизані на шампури або на дерев’яні шпажки. Їх готують з фаршу, який можна придбати в будь-якому магазині. Тому цей рецепт точно не можна назвати складним. При цьому, готуючи по ньому, ви зробите відмінну ароматну страву.
Інгредієнти: Зелень кропу, Зелень петрушки, Карі, Коріандр мелений, Рослинна олія, Сіль, Фарш яловичий, Цибуля
Кухня: Азейбарджанская кухня, Турецька кухня
Для приготування люля-кебабу необхідно взяти:
- фарш яловичий (або баранячий) – 500 грамів;
- цибуля – 130 грамів;
- зелень кропу – 30 грамів;
- зелень петрушки – 30 грамів;
- кухонна сіль – 1 чайна ложка;
- каррі – ½ чайної ложки;
- мелений коріандр – ½ чайної ложки;
- соняшникова олія – 150 грамів.
Традиційно для приготування страви використовують баранячий фарш, але якщо його нема, то можна взяти і яловичину. Обидва види м’яса схожі по смаку та структурі.
Що ж стосується спецій, то можна класти їх на свій смак. Крім зелені кропу і петрушки, доречно буде додати подрібнені гілочки свіжої кінзи, тархуна або селери.
Як приготувати люля-кебаб в домашніх умовах
Спочатку треба порізати цибулю. Для цього можна використати ніж, тертку або блендер. Головне, щоб вона була нарізана дійсно дрібно.
Далі треба промити зелень та обов’язково обсушити її рушником. Якщо ви додасте в фарш вологу зелень, він стане водянистим.
Далі відділіть гілочки від стебел, бо останні надто грубі для страви. Гілочки дрібно поріжте гострим ножем.
Візьміть глибоку ємність, покладіть в неї фарш, зелень, цибулю, коріандр, сіль, каррі та все добре перемішайте.
Далі відбийте фарш, щоб він став максимально еластичним та добре тримав форму. Якщо цього не зробити – ковбаски у вас почнуть розвалюватися і падати зі шпажок.
«Відбиття» робиться дуже просто, протягом 15-ти хвилин з висоти 50 сантиметрів кидайте фарш на обробну дошку або стіл. А щоб з нього не летіли бризки – покладіть його в пакет та зав’яжіть.
Далі фарш потрібно нанизати на дерев’яні шпажки, попередньо замочені у воді.
Беріть шматочки фаршу, розміром з котлету, нанизуйте, а потім притискайте, аби форма стала довгастою.
Візьміть деко, закрийте його фольгою, викладіть ваші ковбаски на шпажках та змастіть їх олією за допомогою пензлика.
Далі їх треба запекти в духовці на середньому вогні. Час приготування – приблизно 40 хвилин.
Ось такий гарний, ароматний, апетитний і смачний люля-кебаб у вас повинен вийти.
Подавати таку смакоту можна з картоплею та маринованими овочами.