Домашній люля-кебаб з яловичини в духовці

Люля-кебаб можна посмакувати не тільки в ресторані. Ця страва досить просто готується вдома, і зараз ми розкажемо, як саме.Люля-кебаб – це мініатюрні ковбаски, нанизані на шампури або на дерев’яні шпажки. Їх готують з фаршу, який можна придбати в будь-якому магазині. Тому цей рецепт точно не можна назвати складним. При цьому, готуючи  по ньому, ви зробите відмінну ароматну страву.

Для приготування люля-кебабу необхідно взяти:

люля-кебаб з яловичого фаршу в духовці

  • фарш яловичий (або баранячий) – 500 грамів;
  • цибуля – 130 грамів;
  • зелень кропу – 30 грамів;
  • зелень петрушки – 30 грамів;
  • кухонна сіль – 1 чайна ложка;
  • каррі – ½ чайної ложки;
  • мелений коріандр – ½ чайної ложки;
  • соняшникова олія – 150 грамів.

Традиційно для приготування страви використовують баранячий фарш, але якщо його нема, то можна взяти і яловичину. Обидва види м’яса схожі по смаку та структурі.

Що ж стосується спецій, то можна класти їх на свій смак. Крім зелені кропу і петрушки, доречно буде додати подрібнені гілочки свіжої кінзи, тархуна або селери.

Як приготувати люля-кебаб в домашніх умовах

Спочатку треба порізати цибулю. Для цього можна використати ніж, тертку або блендер. Головне, щоб вона була нарізана дійсно дрібно.

люля-кебаб з яловичого фаршу в духовці

Далі треба промити зелень та обов’язково обсушити її рушником. Якщо ви додасте в фарш вологу зелень, він стане водянистим.

Далі відділіть гілочки від стебел, бо останні надто грубі для страви. Гілочки дрібно поріжте гострим ножем.

Домашні люля-кебаб з яловичини в духовці

Візьміть глибоку ємність, покладіть в неї фарш, зелень, цибулю, коріандр, сіль, каррі та все добре перемішайте.

Домашні люля-кебаб з яловичини в духовці

Далі відбийте фарш, щоб він став максимально еластичним та добре тримав форму. Якщо цього не зробити – ковбаски у вас почнуть розвалюватися і падати зі шпажок.

Домашні люля-кебаб з яловичини в духовці

«Відбиття» робиться дуже просто, протягом 15-ти хвилин з висоти 50 сантиметрів кидайте фарш на обробну дошку або стіл. А щоб з нього не летіли бризки – покладіть його в пакет та зав’яжіть.

Далі фарш потрібно нанизати на дерев’яні шпажки, попередньо замочені у воді.

Домашні люля-кебаб з яловичини в духовці

Беріть шматочки фаршу, розміром з котлету, нанизуйте, а потім притискайте, аби форма стала довгастою.

Домашні люля-кебаб з яловичини в духовці

Візьміть деко, закрийте його фольгою, викладіть ваші ковбаски на шпажках та змастіть їх олією за допомогою пензлика.

Домашні люля-кебаб з яловичини в духовці

Далі їх треба запекти в духовці на середньому вогні. Час приготування – приблизно 40 хвилин.

Домашні люля-кебаб з яловичини в духовці

Ось такий гарний, ароматний, апетитний і смачний люля-кебаб у вас повинен вийти.

Домашні люля-кебаб з яловичини в духовці

Подавати таку смакоту можна з картоплею та маринованими овочами.